Τρίτη 19 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
Τώρα είναι η ώρα της αντεπίθεσης

Σε προεκλογική συγκέντρωση μίλησε χτες ο Θανάσης Παφίλης

Motion Team

«Τώρα ΚΚΕ, είναι η ώρα της αντεπίθεσης, της ανασύνταξης του λαού για να αντιμετωπίσει τα νέα μέτρα που έρχονται. Να διεκδικήσει τις σύγχρονες ανάγκες του. Να σταματήσει να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο για το πόσα θα χάσει. Να βάλει πλώρη για να διεκδικήσει τον πλούτο που παράγει και του τον κλέβει το κεφάλαιο και οι υπηρέτες του». Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε στον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία της Καλαμαριάς ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, μιλώντας χτες βράδυ από το βήμα της προεκλογικής συγκέντρωσης, στην πλατεία Δημαρχείου. Ηταν μια συγκέντρωση μαζική που ενίσχυσε την αισιοδοξία των κομμουνιστών πως περισσότεροι άνθρωποι του μόχθου είναι αποφασισμένοι να κάνουν το βήμα. Να ψηφίσουν ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, να μπουν στο δρόμο της ρήξης για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.

«Ας αναρωτηθεί ο κάθε εργαζόμενος τι ο ίδιος και η τάξη του "κέρδισε" από την ΕΕ και την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που την εφάρμοσαν και συνεχίζουν να την εφαρμόζουν», είπε ο Θανάσης Παφίλης και προέτρεψε το λαό να ψηφίσει με οδηγό την πείρα του. «Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα κόμματα που τάσσονται με την ΕΕ δεν πρόκειται να αλλάξουν την πολιτική τους. Για να αλλάξει η πολιτική πρέπει να αλλάξει και η εξουσία. Από τους καπιταλιστές και τα μονοπώλια να περάσει στους εργάτες και το λαό», ξεκαθάρισε.


Motion Team

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στον πόλεμο λάσπης που έχει στηθεί σε βάρος του Κόμματος, προκειμένου να αποτρέψουν να προσεγγίσει το ΚΚΕ ένα μεγάλο τμήμα του λαού: «Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ μέσω του Πάγκαλου εξαπολύει μια χυδαία συκοφαντική επίθεση κατά του ΚΚΕ. Επειδή ο κόσμος γνωρίζει πως τα σκάνδαλα και οι μίζες αφορούν και τα δυο κόμματα μαζί με τον Καρατζαφέρη προσπαθούν να εμπλέξουν και το ΚΚΕ. Δεν κολλάει λάσπη στο ΚΚΕ.

Η Ιστορία του και η δράση του σήμερα είναι δεμένη με τον αγώνα για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και του λαού. Τα συμφέροντα της ολιγαρχίας και της πλουτοκρατίας με συνέπεια τα υπηρετούν και το ΠΑΣΟΚ και τον ΛΑ.Ο.Σ.

Δε φοβόμαστε την αντιπαράθεση και την πολεμική. Εχουμε εμπιστοσύνη στην πολιτική μας και την ιδεολογία μας.

Δεν ανεχόμαστε το ψέμα και τη συκοφαντία. Το 1991 όταν προσπαθούσαν να μας διαλύσουν τα ίδια έλεγαν, την ίδια λάσπη πετούσαν, έχοντας και τους συμμάχους και την ομάδα που έφυγε από το Κόμμα και πήγε στο ΣΥΝασπισμό.

Δεν τα κατάφεραν. Αλλωστε, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Εξωτερικών που παρέδωσε τον Οτσαλάν δε λέει κάτι διαφορετικό από αυτό που ο αμερικανικός και ευρωπαϊκός ιμπεριαλισμός φοβάται. Πως, δηλαδή, στην Ελλάδα υπάρχει ένα ισχυρό κομμουνιστικό κόμμα με αρχές. Πως ξεσήκωσε τον κόσμο κατά του πολέμου κατά της Γιουγκοσλαβίας, όταν τα άλλα κόμματα συμφωνούσαν ή τον ανέχονταν.

Αυτό φοβάται η πλουτοκρατία. Γιατί το ΚΚΕ τίναξε στον αέρα τον κοινωνικό διάλογο, που ήθελε να υποτάξει τους εργαζόμενους. Γιατί πρωτοστατεί στους αγώνες για να μην πληρώσουν την κρίση. Γιατί ξεσκεπάζει την πολιτική και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Γιατί δείχνει άλλο δρόμο.

Οι οπαδοί και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, οι ίδιοι θα απαντήσουν στη βρώμικη αυτή πολιτική. Να απαντήσουν ψηφίζοντας ΚΚΕ», σημείωσε.

  • Νωρίτερα, από το πρωί, ο Θανάσης Παφίλης περιόδευσε στο Νοσοκομείο «Παναγία», σε υπηρεσίες του Δήμου Καλαμαριάς και στις εγκαταστάσεις της ΕΤ3, όπου μίλησε με τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στους χώρους εργασίας, αλλά και γενικότερα για τις επιπτώσεις της αντιλαϊκής πολιτικής, τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, την υπονόμευση της δημόσιας Υγείας, κ.λπ.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ