Τρίτη 19 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καλό ταξίδι σύντροφε

Κηδεύτηκε χτες ο σ. Δημήτρης Παπαβασιλόπουλος

Κηδεύτηκε χτες ο αγαπημένος μας σύντροφος, στέλεχος του ΚΚΕ και του «Ριζοσπάστη» Δημήτρης Παπαβασιλόπουλος. Στην πολιτική κηδεία, που έγινε στον Αγιο Βασίλειο στο Περιστέρι, με οδύνη τον αποχαιρέτησαν η οικογένειά του, η συντρόφισσά του στη ζωή Κωνσταντίνα και τα παιδιά του Μαρία και Σπύρος, πολλοί σύντροφοί του από την εφημερίδα και τη «Σύγχρονη Εποχή», στελέχη και μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και οι φίλοι του.

«Σύντροφε Μήτσο, σε τούτες τις δύσκολες ώρες που περνάει το εργατικό κίνημα θα λείψεις και σε μας και στο Κόμμα και στο εργατικό κίνημα, τόνισε ο Θ. Γκιώνης, μέλος της ΚΕ και γραμματέας της Νοτιοδυτικής Αχτίδας της ΚΟΑ του ΚΚΕ. Εμείς, όμως, που μας έμαθες το πώς θα αγωνιζόμαστε, τόσο για να παραμείνουν τα μαρξιστικά - λενινιστικά χαρακτηριστικά του ΚΚΕ, όσο και το πώς θα χτυπήσουμε τον ταξικό αντίπαλο, θα σε αισθανόμαστε δίπλα μας κάτω από το μεγάλο κόκκινο πανό που θα λέει: Εργάτες όλων των χωρών ενωθείτε στους δρόμους του μέλλοντος».

«Στο μυαλό και την καρδιά μας, σύντροφε, ποτέ δε θα λείπεις, θα είσαι δίπλα μας, μαζί μας. Θα μας συντροφεύεις, απλός, ευθύς και αταλάντευτος στη ζωή και τη δράση. Θα μας συντροφεύει η στέρεη σκέψη σου, η ανιδιοτελής βοήθεια που έδινες απλόχερα στους φίλους και συντρόφους σου», τόνισε αποχαιρετώντας τον σύντροφο Μήτσο εκ μέρους του «Ρ» ο Μ. Ραγκούσης, υπεύθυνος του Τμήματος κυκλοφορίας της εφημερίδας μας.

Ο σ. Δημήτρης Παπαβασιλόπουλος γεννήθηκε το 1958. Οργανώνεται στη ΜΟΔΝΕ και το 1976 στην ΚΝΕ, όπου αναλαμβάνει γρήγορα καθοδηγητικές θέσεις. Συγκεκριμένα αναλαμβάνει καθοδηγητική δουλειά στον τομέα των ΚΑΤΕΕ, αναδεικνύεται στη συντακτική επιτροπή του «Οδηγητή», στο ΚΣ της ΕΣΕΕ και στην Ιδεολογική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στο 13ο Συνέδριο του Κόμματος εκλέγεται αντιπρόσωπος από τη Συνδιάσκεψη της Αχτίδας του Περιστερίου και δίνει μάχη, προκειμένου το Κόμμα να κρατήσει τη φυσιογνωμία του και τα επαναστατικά χαρακτηριστικά του. Το 1991 ήταν μέλος της προσυνεδριακής επιτροπής της ΚΝΕ στο 5ο Συνέδριο και βοήθησε αποφασιστικά στην ανασυγκρότησή της, ενώ ταυτόχρονα εργαζόταν στον τομέα διακίνησης και διανομής του «Ρ».

Ανέλαβε γραμματέας της ΚΟΒ Ανθούπολης και ήταν μέλος της ενιαίας Νομαρχιακής Επιτροπής Δυτικών Συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ. Στη συνέχεια εκλέγεται μέλος του Αχτιδικού Γραφείου της Αχτιδικής Επιτροπής Περιστερίου και σε μικρό χρονικό διάστημα εκλέγεται γραμματέας της. Κάτω από την καθοδήγησή του ανασυγκροτούνται οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Περιστέρι. Η τεράστια συμβολή του συνεχίστηκε και ως μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής της μετέπειτα ενιαίας Νοτιοδυτικής Αχτίδας του ΚΚΕ. Ως μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΟΑ και της Νοτιοδυτικής Αχτίδας του ΚΚΕ βοήθησε στην ανάδειξη δεκάδων σημερινών κομματικών στελεχών. Ως τις τελευταίες του στιγμές ήταν γραμματέας της ΚΟΒ Ανθούπολης - Ιεροθέου - Κηπούπολης.

Στη Κηδεία παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του «Ριζοσπάστη» με επικεφαλής τον Στέφανο Λουκά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και διευθυντή του «Ρ», αντιπροσωπεία της ΚΟΑ και αντιπροσωπεία της «Σύγχρονης Εποχής» με επικεφαλής την Καίτη Φειδάκη, διευθύντρια.

  • Στη μνήμη του αγαπημένου μας συντρόφου και φίλου ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ που τόσο πρόωρα και άδικα έφυγε από κοντά μας, αντί για στεφάνι, προσφέρουμε 200 ευρώ στο ΚΚΕ.

Ελένη Μπέλου, Δημήτρης Παπαλεωνίδας, Αποστόλης Κοσμόπουλος, Καίτη Φειδάκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ