Τρίτη 19 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΑΛ.ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Καταδίκη του δικομματισμού με υπογραφή ΚΚΕ στην κάλπη

Περιοδεία και ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στον Αγ. Δημήτριο

Σε λαϊκή διαδήλωση υποστήριξης του ΚΚΕ εξελίχθηκε το πρωί της Κυριακής η περιοδεία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα στη γειτονιά του Ασυρμάτου στον Αγ. Δημήτριο (Μπραχάμι), που κατέληξε σε ανοιχτή συγκέντρωση έξω από καφενείο της περιοχής, όπου μίλησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και έγινε συζήτηση με τους συγκεντρωμένους για τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του ΚΚΕ.

Η Αλ. Παπαρήγα ανάμεσα στα άλλα τόνισε τα παρακάτω:

«Υπάρχει δυσαρέσκεια και αγανάκτηση απέναντι στα δύο κόμματα, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Τώρα συσσωρεύονται όλα τα προβλήματα από το '91-'92 μέχρι σήμερα. Επομένως υπάρχει φανερή δυσαρέσκεια και αγανάκτηση για τα δύο κόμματα. Πρέπει να τιμωρηθούν για την αντιλαϊκή πολιτική και για τα ψέματά τους. Δεν είπαν ότι μπαίνοντας στην ΕΕ θα αρχίσουν τα τετράωρα, η μερική απασχόληση, τα "Στέιτζ", οι ιδιωτικοποιήσεις. Δεν είπαν την αλήθεια στο λαό, τον κορόιδεψαν.

Βεβαίως, υπάρχουν και άλλα κόμματα, τα "μικρότερα κόμματα". Εμείς δεν κάνουμε σαλονάτη πολιτική, όπως κάνουν τα άλλα κόμματα στα κανάλια, που λένε μην ψηφίσετε τα μεγάλα κόμματα, ψηφίστε όλα τα άλλα. Εμείς δε θα το πούμε. Λέμε την αλήθεια στο λαό. Θα πάει χαμένη η ψήφος σου. Εμείς αναφερόμαστε στους εργάτες, στους υπάλληλους, στους μισθωτούς επιστήμονες, στους νέους ανθρώπους. Θα τους τιμωρήσεις και θα κοιτάξεις πού πιάνει περισσότερο τόπο. Είναι χαμένη η ψήφος στους άλλους. Το ξαναλέμε, όχι γιατί είναι μικρά κόμματα. Δεν λέμε είναι χαμένη η ψήφος σε ένα κόμμα που δε γίνεται κυβέρνηση. Εμείς λέμε είναι χαμένη η ψήφος από πολιτική πλευρά.

Υπάρχουν αυτοί που είναι απογοητευμένοι και θέλουν να τιμωρήσουν τα δύο κόμματα. Δεν θέλουν να ξαναψηφίσουν ούτε ΝΔ ούτε ΠΑΣΟΚ. Και σκέφτονται ότι η αποχή μπορεί να εκληφθεί ως τιμωρία για να βάλουν μυαλό. Δεν πρόκειται. Η αποχή ευνοεί τους δύο. Πώς θα εκληφθεί ότι η αποχή είναι καταδίκη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ; Αντε μέτρησέ την. Και στο κάτω κάτω εσύ ο ανώνυμος στην κάλπη, αφού έχεις τη δυνατότητα να κάνεις την καταδίκη με υπογραφή, κάνε την καταδίκη με υπογραφή ΚΚΕ. Να σας πω τι θα γίνει μετά την αποχή. Την επόμενη μέρα θα φωνάξουν δημοσιολόγους, ψυχολόγους και ψυχιάτρους για να κάνουν ψυχανάλυση στον ελληνικό λαό γιατί δεν ψήφισε. Και θα "κλαίνε"...

Το ΚΚΕ καταψήφισε τη συνθήκη του Μάαστριχ, την ξεσκέπασε και προσπάθησε να οργανώσει το λαό. Ξεσκέπασε την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, την πολιτική της σοσιαλδημοκρατίας και του φιλελεύθερου κόμματος, οι οποίοι όχι μόνο είχαν μια ταξική πολιτική σε εθνικό επίπεδο, αλλά φρόντισαν αυτή την ταξική πολιτική να την κάνουν ακόμα πιο σκληρή ώστε η Ελλάδα να ενσωματωθεί στην ΕΕ.

Στην κάλπη κρίνεται το εξής: Αν μέσω της κάλπης θα βάλουμε ένα εμπόδιο στις αντιλαϊκές επιλογές που έρχονται στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Αν αυτή η ψήφος θα μετατραπεί όχι σε απόλυτη συμφωνία με το ΚΚΕ για όποιον δε θέλει, αλλά θα μετατραπεί σε κουράγιο, σε αισιοδοξία και πάλη τα επόμενα χρόνια. Και μάλιστα και στις εθνικές εκλογές, όταν θα έρθουν, ακόμα περισσότερο να κάνουν το βήμα και αυτοί που ενδεχομένως δεν το αποφασίσουν στις ευρωεκλογές.

Το ΚΚΕ - και απευθυνόμαστε και σε ανθρώπους που δεν είναι με το ΚΚΕ - σου είπε την αλήθεια, σε προειδοποιήσαμε γι' αυτό που σου συνέβη και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Και στο κάτω κάτω θα στηρίξεις την ανυπακοή και την αντίσταση. Κράτα τη διαφωνία σου για μετά. Στηρίξαμε τον αγώνα και με αιτήματα για το σήμερα και δείξαμε και την προοπτική. Είμαστε το κόμμα που δεν έχει καμία συνδιαλλαγή με το μεγάλο κεφάλαιο. Είμαστε στην άλλη όχθη. Οχι μόνο με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, γιατί μπορεί να αισθάνεσαι στην άλλη όχθη από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά να μην αισθάνεσαι στην άλλη όχθη από την πολιτική της εργοδοσίας. Σε κρίσιμες στιγμές, π.χ. ιμπεριαλιστικός πόλεμος, συμβάλαμε στη λαϊκή αφύπνιση.

Το ΚΚΕ είναι εγγύηση. Το ΚΚΕ 90 χρόνια δεν έκανε ποτέ δήλωση υποταγής στον ιμπεριαλισμό. Μας ξέρετε στους καθημερινούς αγώνες, στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές.

Βεβαίως, θέλουμε δύναμη. Ομως εμείς τη δύναμη δεν τη βλέπουμε μόνο σαν ψήφο. Η ψήφος πρέπει να μετατραπεί σε δύναμη του κινήματος. Γι' αυτούς τους λόγους ψήφος στο ΚΚΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να μη λείψει κανείς!(26/6/2019)
Νέα δημοσκόπηση(9/3/2011)
Συνεχίζουμε αισιόδοξα στο πεδίο των ταξικών αγώνων(15/11/2010)
Επικίνδυνος αντίπαλος για το σύστημα το ΚΚΕ(9/9/2009)
Οχι στην αποχή! Βολεύει τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, την ΕΕ(27/5/2009)
3ο(21/12/1999)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ