Τρίτη 19 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Οι εργάτες κερδίζουν, οι βιομήχανοι χάνουν με ισχυρό ΚΚΕ

Προεκλογική συγκέντρωση με ομιλητές τον Κώστα Δρούτσα και τον Γιώργο Μαυρίκο

Με μαζική συμμετοχή κατοίκων της περιοχής, έγινε χθες βράδυ η προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης. Η κεντρική πλατεία γέμισε με κόσμο λαϊκό και νεολαία.

Ομιλητές στην συγκέντρωση ήταν ο ευρωβουλευτής Kώστας Δρούτσας και ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, ο οποίος στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε:

«Ποιοι θα χάσουν και ποιοι θα ωφεληθούν από την ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις 7 Ιούνη;

Αυτοί που θα χάσουν θα είναι οι βιομήχανοι, οι καπιταλιστές και τα μεγάλα αφεντικά, αφού θα βρουν απέναντί τους μιαν ανυποχώρητη δύναμη αντίστασης. Χαμένη θα βγει και η Ευρωπαϊκή Ενωση και, μαζί της, ο δικομματισμός, αλλά και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, αφού θα ενισχυθεί η φωνή εκείνη που υποστηρίζει μια πολιτική αντίθετη με την πολιτική και τις επιλογές της Κομισιόν. Χαμένοι και ανήσυχοι θα βγουν και οι ευρω-ατλαντικοί ιμπεριαλιστές.

Οι μεγάλοι κερδισμένοι από την ενίσχυση του ΚΚΕ θα είναι η Εργατική Τάξη, η φτωχή αγροτιά και τα λαϊκά στρώματα. Ενισχυμένο ΚΚΕ σημαίνει ενισχυμένοι και πιο αποτελεσματικοί αγώνες για πλήρη και σταθερή δουλειά. Σημαίνει ότι η αντίσταση στη διάλυση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης θα μεγαλώνει.

Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει χειραφετημένα συνδικάτα, αγωνιστικά όργανα των εργαζομένων, στον αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις.

Για την αγροτιά, η ισχυροποίηση του ΚΚΕ ισχυροποιεί τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Για τη νεολαία, ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει ζωντανά όνειρα και ελπίδες για το παρόν και το μέλλον. ΚΚΕ δυνατό σημαίνει συγκέντρωση δυνάμεων για το λαϊκό μέτωπο που θα βάλει τέρμα στην εξουσία των μονοπωλίων».

Επίσης, ο ομιλητής αναφέρθηκε στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, στο κλείσιμο της Βουλής, στα σκάνδαλα, στον εντεινόμενο αντικομμουνισμό, στο ρόλο των πολιτικών δυνάμεων στον τόπο και έκλεισε καλώντας τους κατοίκους των Αμπελοκήπων να πουν με την ψήφο τους ένα μεγάλο ΝΑΙ στο ΚΚΕ και ένα μεγάλο ΟΧΙ στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τα κόμματα που την στηρίζουν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ