Τρίτη 19 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... ΟΣΕ και ΠΑΣΟΚ

Αν και στο ΠΑΣΟΚ απεχθάνονται κάθε νύξη και αναφορά στην, επί της ουσίας, πολιτική ταύτισή τους με τη ΝΔ, εντούτοις, τέσσερα κορυφαία στελέχη του, απολύτως αρμόδια για σιδηροδρομικά θέματα (Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Νίκος Σηφουνάκης, Εύη Χριστοφιλοπούλου και Χάρης Τσιόκας), που επισκέφθηκαν πριν απο λίγες μέρες το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, δεν εκστόμισαν ούτε μια λέξη για την επικείμενη είσοδο ιδιωτών στον ΟΣΕ.

Αντίθετα, είπαν πολλά για τη «διάλυση του Οργανισμού», τη «μείωση της αξιοπιστίας», τον υπερτριπλασιασμό των ελλειμμάτων, τις αμοιβές σε γαλάζιους «ημετέρους» κλπ.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ξεσπάθωσαν και με το πρόγραμμα «μισθωτής εφεδρείας» που προωθεί η κυβέρνηση στον ΟΣΕ. Υπενθυμίζεται ότι με αυτόν τον καινοφανή όρο η κυβέρνηση σκοπεύει να προχωρήσει στην απόλυση 3.000 και πλέον σιδηροδρομικών άνω των 50 ετών, με συγκροτημένα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Σκοπεύει, δηλαδή, να προσαρμόσει πλήρως τον ΟΣΕ στο νέο ιδιωτικοποιημένο περιβάλλον. Και σίγουρα, το γεγονός ότι οι ιδιωτικοποιήσεις - παντού και πάντα - συνοδεύονται και από μαζικές απολύσεις εργαζομένων και από κατεδάφιση εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων δεν μπορεί να διαφεύγει της προσοχής των στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Τα οποία, στο διά ταύτα, δήλωσαν μεν την κατηγορηματική τους αντίθεση στην πολιτική απαξίωσης - συρρίκνωσης του σιδηρόδρομου, αλλά όχι και της ιδιωτικοποίησης. Και ...δεσμεύτηκαν ότι το ΠΑΣΟΚ, ως αυριανή κυβέρνηση, θα προχωρήσει στην ανασυγκρότηση του ΟΣΕ, στην πάταξη της αδιαφάνειας και κακοδιαχείρισης, με στόχο τη μείωση των λειτουργικών δαπανών... Πουθενά η λέξη ιδιωτικοποίηση. Να είναι, άραγε, τυχαίο;


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ