Τρίτη 19 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΚΟΖΑΝΗ - ΓΡΕΒΕΝΑ
ΚΚΕ για να ανοίξει ο δρόμος της λαϊκής προοπτικής

Περιοδεία του Σπύρου Χαλβατζή σε χώρους δουλειάς και χωριά της περιοχής

Να συνεχίσουν τον αγώνα, να βγάλουν συμπεράσματα, στις ευρωεκλογές να τιμωρήσουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου για τα ψέματα που τους είπαν, για όσα υφίστανται από την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν. Να ενισχύσουν, να ψηφίσουν το ΚΚΕ για να ανοίξει ο δρόμος της λαϊκής προοπτικής. Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, στον εργαζόμενο λαό της Κοζάνης και των Γρεβενών, στη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε το Σάββατο, την Κυριακή και χτες Δευτέρα, σε χώρους δουλειάς και σε χωριά της περιοχής.

Στη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψης, ο Σπ. Χαλβατζής, περιόδευσε σε χώρους της ΔΕΗ και στα χωριά Ακρινή και Αγιο Δημήτριο που πλήττονται από τη δραστηριότητα της ΔΕΗ ΑΕ. Επίσης, περιόδευσε σε βιοτεχνίες στην πόλη της Κοζάνης και στα χωριά Γαλατινή, Κρόκο, Καισαρειά και Ανω Κώμη Κοζάνης και στο Ζιάκα Γρεβενών όπου μίλησε σε συγκεντρώσεις.

Στην Ακρινή οι κάτοικοι την Παρασκευή βγήκαν για άλλη μια φορά στον αγώνα διεκδικώντας μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος, μετεγκατάσταση του οικισμού τους που πλήττεται από την ασύδοτη δράση της ΔΕΗ και αντιμετώπιση της ανεργίας με μαζικές προσλήψεις στη ΔΕΗ. Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους μόλις ο υφυπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση βλέπει θετικά το αίτημά τους για μετεγκατάσταση του οικισμού.

Μιλώντας στους κατοίκους του χωριού ο Σπύρος Χαλβατζής, ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να παραπλανηθούν από τις προεκλογικές και χωρίς αντίκρισμα υποσχέσεις που έτρεξαν να μοιράσουν οι υπουργοί και οι άλλοι κυβερνητικοί βουλευτές της περιοχής για να τους υφαρπάξουν την ψήφο. Ο Σπ. Χαλβατζής τους κάλεσε να κρίνουν με γνώμονα την ίδια τους την πείρα και να σταθούν απέναντι σε όσους επιχειρούν να παίξουν παιχνίδια στην πλάτη τους αξιοποιώντας την αγωνία τους για καλύτερες συνθήκες ζωής και εργασίας. Να μη δείξουν καμία εμπιστοσύνη σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που πάντα προεκλογικά υπόσχονται ικανοποίηση των αιτημάτων τους και μετά στέλνουν τα ΜΑΤ για να καταστείλουν τους αγώνες τους.

Σημείωσε ότι η πάλη για την προστασία του φυσικού και κοινωνικού περιβάλλοντος από την ασύδοτη δραστηριότητα της ΔΕΗ ΑΕ, αναγκαστικά θέτει το ζήτημα του χαρακτήρα της ΔΕΗ ΑΕ και γενικότερα της ενέργειας. Απαιτεί σύγκρουση και ρήξη με την κυρίαρχη πολιτική εξυπηρέτησης της κερδοφορίας του κεφαλαίου, με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κυβερνήσεων της πλουτοκρατίας (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), που είναι υπεύθυνα για την προώθηση και την εφαρμογή της ιδιωτικοποίησης της ενέργειας, της καταστροφής του περιβάλλοντος και της έξαρσης της ανεργίας στην περιοχή αλλά και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑ.Ο.Σ.) που συναίνεσαν σ' αυτήν.

Απαιτεί ένα πλατύ μέτωπο πάλης του λαού για ενιαίο, δημόσιο, κρατικό φορέα ενέργειας που θα αποτελεί λαϊκή περιουσία. Και τους κάλεσε να στηρίξουν τον αγώνα για ενιαίο, δημόσιο, κρατικό φορέα ενέργειας που θα αποτελεί λαϊκή περιουσία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ