Τρίτη 19 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
Στην τραπεζαρία του ακτοπλοϊκού πλοίου «ΜΥΤΙΛΗΝΗ»

Οι ισχυροί δεσμοί του ΚΚΕ με τους ναυτεργάτες αναδείχθηκαν και χτες το πρωί, στη διάρκεια σύσκεψης που έγινε στην τραπεζαρία του ακτοπλοϊκού πλοίου «ΜΥΤΙΛΗΝΗ». Σύσσωμο το πλήρωμα του καραβιού έσπευσε να ακούσει τη φωνή του ΚΚΕ, από τον Σάββα Τσιμπόγλου, γραμματέα της Κομματικής Οργάνωσης Ναυτεργατών του ΚΚΕ, μέλος της ΚΕ του Κόμματος και πρόεδρο της ΠΕΜΕΝ. Η χτεσινή σύσκεψη ήταν μέρος της πλούσιας δραστηριότητας που αναπτύσσουν οι δυνάμεις της ΚΟΝ ενόψει των ευρωεκλογών οργώνοντας τα καράβια στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο Σ. Τσιμπόγλου απηύθυνε κάλεσμα στους ναυτεργάτες να ενισχύσουν αποφασιστικά στις ευρωεκλογές το ΚΚΕ. Να μετρήσουν τα όσα έχουν βιώσει και νιώθουν στο πετσί τους, από τους κανονισμούς, τις οδηγίες, συνολικά την άγρια, αντεργατική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που είναι ιμπεριαλιστική ένωση, πολιτική που συνδιαμορφώνεται με τη σφραγίδα του δικομματισμού ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και επικροτούν τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου όπως ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Ανέφερε ότι αυτές οι αντιδραστικές δυνάμεις και οι φορείς τους στο συνδικαλιστικό κίνημα αποκαλύπτονται ιδιαίτερα σήμερα, περίοδος καπιταλιστικής κρίσης, όπου ανοιχτά τάσσονται υπέρ του κεφαλαίου και των μονοπωλίων για να ρίξουν τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους.

Αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην ακτοπλοΐα και την επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι εφοπλιστές με σημαία τον κανονισμό της ΕΕ 3577/92 για το ξερίζωμα των ναυτεργατών με εργασιακά δικαιώματα και Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Κατήγγειλε τον αντικομμουνισμό και υπογράμμισε ότι η ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές «είναι ψήφος με μεγάλη σημασία και με πολλούς αποδέκτες στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, αλλά και για την ανασύνταξη του ταξικού, του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Θα μας φέρει από καλύτερη θέση η ενίσχυση του ΚΚΕ, θα γεμίσει αισιοδοξία, θα ενεργοποιήσει δυνάμεις», που θα οργανωθούν και θα ενταχθούν στους αγώνες για τη σύγκρουση, τη ρήξη και την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με ισχυρό ΚΚΕ παντού δίνουμε δύναμη στη δύναμή μας(16/5/2014)
Να φτάσει παντού το σάλπισμα(27/1/2007)
Μπλόκο στην άρση του Καμποτάζ(12/1/2006)
Οργανώνουν την πάλη τους(23/6/2005)
Η πείρα μας κριτήριο για την ψήφο μας(3/6/2004)
Πρωτοβουλίες συντονισμού(3/2/1999)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org