Τρίτη 19 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΠΑΣΟΚ
Συνεχίζει αμείωτα την προβοκάτσια κατά του ΚΚΕ

Σε νέα ανοιχτή προβοκάτσια εναντίον του ΚΚΕ με κατασκευασμένα ψέματα και ανυπόστατους ισχυρισμούς επιδίδεται το ΠΑΣΟΚ μέσω του βουλευτή του Θ. Πάγκαλου. Με την καθοδήγηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, ο Θ. Πάγκαλος συνέχισε και την Κυριακή να ξεδιπλώνει την ειδικά επεξεργασμένη αντικομμουνιστική εκστρατεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News» επανέφερε τους γνωστούς προβοκατόρικους υπαινιγμούς του για δήθεν συμφέροντα του ΚΚΕ που κρύβονται πίσω από την αγορά της εταιρείας «Γερμανός» από την «Κοσμοτέ»! Την απόλυτη στήριξη από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στον Πάγκαλο πρόσφερε χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Παπακωνσταντίνου, αναφέροντας: «Δεν έχω να προσθέσω κάτι σε αυτά που είπε ο κ. Πάγκαλος»...

Χωρίς να παρουσιάσει το παραμικρό στοιχείο και συνεχίζοντας να αναμασάει ψέματα και ...φήμες, με μοναδικό στόχο να ρίξει λάσπη στο Κομμουνιστικό Κόμμα, από τους τόνους που κουβαλάει στην πλάτη του το ΠΑΣΟΚ, με τα στελέχη του να είναι «πρωταγωνιστές» στο πλήθος των σκανδάλων του δικομματισμού, ο Πάγκαλος ισχυρίστηκε ότι «όλη η Αθήνα, όλη η αγορά, όλη η πιάτσα κι όλος ο δημοσιογραφικός κόσμος» γνωρίζουν την εμπλοκή του ΚΚΕ στην υπόθεση της αγοραπωλησίας της εταιρείας «Γερμανός». Με τους όρους της ...«πιάτσας» και επικαλούμενος κάποιους δημοσιογράφους, που πιθανά κινούνται στη δική του προβοκατόρικη λογική, ο Πάγκαλος προσπαθεί να στηρίξει τα ψεύδη του.

Αφού, λοιπόν, ο Πάγκαλος δεν είχε να καταθέσει και να προσκομίσει κανένα στοιχείο και κινδυνεύοντας να αποκαλυφθεί στα μάτια του ελληνικού λαού η ενορχηστρωμένη προβοκάτσια του ΠΑΣΟΚ, επέλεξε να αναλωθεί σε ασφαλείς «λεονταρισμούς»... «Είμαι έτοιμος να δεχθώ να μηνυθώ από το ΚΚΕ και να εγκαταλείψω τη βουλευτική μου ασυλία, να ζητήσω από τη Βουλή να την άρει και να πάμε στα δικαστήρια γι' αυτήν την υπόθεση», υποστήριξε ο Πάγκαλος και προκειμένου να γίνει πιο πειστικός στη λασπολογία του, δήλωσε: «Εάν αποδειχθεί ότι ποτέ δεν επένδυσε το ΚΚΕ έμμεσα ή άμεσα στον "Γερμανό", τότε θα ζητήσω συγγνώμη από το ΚΚΕ και θα φύγω από την πολιτική ζωή του τόπου. Αυθωρεί και κατησχυμένος».

Συνεχίζοντας την ψευδολογία του, ο Πάγκαλος έθεσε και θέμα για το κτίριο της οδού Μπουμπουλίνας «της αγοράς και της πώλησης του ακινήτου από το ΚΚΕ» που σήμερα στεγάζεται το υπουργείο Πολιτισμού, για να υποστηρίξει: «Είχα κάνει ένα διάστημα υπουργός Πολιτισμού και ξέρω καλά αυτή την ιστορία. Υπάρχει και αυτό λοιπόν. Και κάθε φορά που λένε κάτι, εγώ θα προσθέτω κάτι. Γιατί ξέρω πολλά». Η μέθοδος πλέον γνωστή, λάσπη χωρίς αποδείξεις, χωρίς στοιχεία, γιατί απλά δε διαθέτει τίποτα...

Πρωταγωνιστεί στην αντικομμουνιστική εκστρατεία

Στην «γκαιπελική» μέθοδο της προπαγάνδας, την οποία έχουν υιοθετήσει ΠΑΣΟΚ και Πάγκαλος, πίσω από κάθε ψέμα και προβοκάτσια υπάρχει ένας στόχος. Αυτός για το ΠΑΣΟΚ και τον Πάγκαλο είναι το ΚΚΕ και οι κομμουνιστές. Δίνοντας τα διαπιστευτήριά τους στην ΕΕ και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και συμμετέχοντας στην αντικομμουνιστική υστερία, που εκδηλώνεται με μανία το τελευταίο διάστημα, αναζητούν το χρίσμα για την ανακατάληψη της εξουσίας.

Με το γνωστό ήθος και ύφος, ο Πάγκαλος υποστήριξε ότι «θεωρώ τραγικό και προσβλητικό για τη χώρα και το λαό μας που ένα τέτοιο κόμμα, με τέτοια νοοτροπία, ήθη και πολιτική, έχει πολιτική επιρροή» και στη συνέχεια ισχυρίστηκε: «Δεν είμαι υπερήφανος που οι Ελληνες ψηφίζουν ένα ολοκληρωτικό κόμμα, ενώ σ' όλο τον κόσμο έχει καταρρεύσει ο κομμουνισμός, έχει καταδικαστεί ιστορικά και ανήκει πλέον στις σκοτεινές σελίδες της ιστορίας λέει»... Αυτό είναι το πρόβλημα και η αγωνία του Πάγκαλου και της αστικής τάξης της οποίας είναι πολιτικός εκπρόσωπος. Δεν μπορούν να ...χωνέψουν ότι υπάρχει στην Ελλάδα ένα τέτοιο κομμουνιστικό κόμμα με τα χαρακτηριστικά του ΚΚΕ που αντιμάχεται το ευρωενωσιακό οικοδόμημα και τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, που καλεί το λαό να απειθαρχήσει απέναντι στη δικτατορία των μονοπωλίων και να ανατρέψει την εξουσία τους.

Βέβαια, τη συγκεκριμένη αποστολή που έχει αναθέσει η άρχουσα τάξη στο ΠΑΣΟΚ, ο Πάγκαλος επέλεξε να τη συγκαλύψει και όταν ρωτήθηκε γιατί επέλεξε τώρα να στραφεί κατά του ΚΚΕ, με χυδαίο ύφος ισχυρίστηκε: «Βλέπω κατ' αρχήν μια θρασύτητα, η οποία εκδηλώνεται με τη μορφή προκλήσεων προς την κοινή γνώμη. Είναι αναιδής η κυρία Παπαρήγα και η υπόλοιπη ηγεσία του ΚΚΕ. Το δεύτερο που βλέπω είναι η επίσημη επάνοδος του Σταλινισμού, η αποθέωση του εμφυλίου πολέμου και η αποθέωση του Στάλιν».

Επιχειρεί να κρύψει τη στρατηγική σύμπλευση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Εχοντας στο μυαλό του το ρητό «φωνάζει ο κλέφτης» και σε μια προσπάθεια να συγκαλύψει τη στρατηγική σύμπλευση του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ στην εφαρμογή της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής, ο Πάγκαλος στη συνέντευξή του υποστήριξε ότι ο «τρίτος λόγος» που επιτίθεται στο ΚΚΕ είναι γιατί «συνεργάζεται με τη ΝΔ». «Επί πέντε χρόνια το ΚΚΕ στηρίζει την εξουσία της ΝΔ, με τη θεωρία ότι πρώτα πρέπει να χτυπηθεί το ΠΑΣΟΚ και ότι δεν φταίει η ΝΔ ή φταίει σε δευτερεύοντα χρόνο. Κι αυτό το εφαρμόζουν στην πράξη»...

Το ΚΚΕ δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να αποκαλύπτει στον ελληνικό λαό αυτά που ο ίδιος γνωρίζει. Τα λαϊκά στρώματα ξέρουν πως:

  • Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν την απαράδεκτη «έκθεση Σέρκας» που αυξάνει τα εβδομαδιαία όρια εργασίας από 65 μέχρι 70 ώρες και τεμαχίζει τον εργάσιμο χρόνο σε ενεργό και απλήρωτο ανενεργό.
  • Οτι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εφαρμόζουν τους νόμους των Σιούφα - Σουφλιά και Ρέππα, αυξάνοντας τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια.
  • Το ΠΑΣΟΚ αρχικά και η ΝΔ στη συνέχεια ξεπούλησαν τις κρατικές τράπεζες, το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», τα ΕΛΠΕ, τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ, τα λιμάνια, την «Ολυμπιακή Αεροπορία» κ.ά...
  • Τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ υπέγραψαν τις κατάπτυστες συλλογικές συμβάσεις των 77 λεπτών του ευρώ και του ενός ευρώ αύξηση στο μεροκάματο των εργαζομένων.
  • «Μπλε» και «πράσινοι» παρέδωσαν τη βάση της Σούδας, το λιμάνι του Αστακού, «γην και ύδωρ» στους ιμπεριαλιστές για να δολοφονήσουν τους λαούς της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Παλαιστίνης.
  • Οτι μαζί παρέδωσαν της παραλίες της χώρας στους ιδιώτες και αναθεώρησαν το άρθρο 24 του Συντάγματος για να εμπορευματοποιήσουν τη γη.

Πάντως χτες ο Γ. Παπακωνσταντίνου φρόντισε να αποδείξει ότι στην επίθεση εναντίον του ΚΚΕ το ΠΑΣΟΚ πάει χέρι - χέρι με το ΛΑ.Ο.Σ. Κληθείς να σχολιάσει τις προβοκάτσιες του Γ. Καρατζαφέρη, ο Γ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε: «Δε σχολιάζω τις δηλώσεις του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ θα αφήσω να απαντήσει το ΚΚΕ και να ξεκαθαρίσει η κατάσταση»...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ