Πέμπτη 9 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΕΡΩΤΗΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2019
Το ΚΚΕ παρόλο που δεν πιστεύει στην ΕΕ ζητάει ψήφο από το λαό για να τον εκπροσωπήσει στο Ευρωκοινοβούλιο. Αυτό δεν είναι μια αντίφαση;

Λένε ορισμένοι: «Το ΚΚΕ παρόλο που δεν πιστεύει στην ΕΕ ζητάει ψήφο από το λαό για να τον εκπροσωπήσει στο Ευρωκοινοβούλιο. Αυτό δεν είναι μια αντίφαση;»

Μα ακριβώς επειδή το ΚΚΕ αντιπαλεύει την ΕΕ του κεφαλαίου, γι' αυτό χρειάζεται να ενισχυθεί με τη λαϊκή ψήφο, για να είναι ισχυρή η φωνή που υπερασπίζει τα λαϊκά συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Ο ελληνικός λαός, που σύμφωνα με το πρόσφατο Ευρωβαρόμετρο κατά 74% δεν εμπιστεύεται την ΕΕ, ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στην ΕΕ, έχει κάθε λόγο να ενισχύσει το ΚΚΕ, για να έχει περισσότερους κομμουνιστές ευρωβουλευτές που αμφισβητούν τη λυκοσυμμαχία των μονοπωλίων. Δεν έχει κανένα λόγο να στείλει στο Ευρωκοινοβούλιο περισσότερους χειροκροτητές της ΕΕ, που συμφωνούν με τη βαθιά αντιδραστική πολιτική της, που σπέρνουν αυταπάτες για επαναφορά της στις «ιδρυτικές αρχές» της.

Ο ελληνικός λαός δεν έχει κανένα λόγο να ενισχύσει τα κόμματα του κεφαλαίου, τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ κ.ά., που οι ευρωβουλευτές τους ψηφίζουν όλοι μαζί το 90% των κοινοτικών Οδηγιών που τον ξεζουμίζουν, που συνεργάζονται και συνδιαμορφώνουν τη στρατηγική των μονοπωλίων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που τον κρατούν στο σκοτάδι σε σχέση με όσα μεθοδεύονται στα ευρωενωσιακά επιτελεία, τα οποία βλέπει μετά από λίγο καιρό να περνάνε με νόμους στη Βουλή.

Οι εργαζόμενοι έχουν κάθε λόγο να εμπιστευτούν το ΚΚΕ στις κάλπες, γιατί είναι το μόνο κόμμα που όσα έλεγε για την ΕΕ επιβεβαιώθηκαν από την ίδια τη ζωή, γιατί είναι το μόνο κόμμα που έγκαιρα αποκάλυψε το χαρακτήρα της, ότι πρόκειται για μια συμμαχία του κεφαλαίου, εχθρική για όλους τους λαούς. Κάθε προειδοποίηση του ΚΚΕ για τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της ΕΕ, από την εποχή που όλα τα άλλα κόμματα πανηγύριζαν για το Μαάστριχτ και για την ΟΝΕ, αποτελεί κι έναν ακόμα λόγο για να ισχυροποιηθεί το Κόμμα στις ευρωεκλογές.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που ενημέρωσε το λαό για τα μνημόνια διαρκείας, για την εποπτεία που ισχύει για όλα τα κράτη - μέλη, που αξιοποίησε την εκπροσώπηση που είχε στο Ευρωκοινοβούλιο για να κάνει γνωστές στο λαό τις προωθούμενες αναδιαρθρώσεις στην Παιδεία, στην Υγεία, στις μεταφορές, στην Ενέργεια, στις τηλεπικοινωνίες κ.ο.κ. Οι θέσεις του ΚΚΕ ήταν και είναι το όπλο που είχαν οι εργαζόμενοι ώστε να μην αιφνιδιαστούν, να μπορέσουν να οργανώσουν μάχες για να βάλουν φρένο, να καθυστερήσουν τα χειρότερα.

Το ΚΚΕ, ακριβώς επειδή αντιπαλεύει την ΕΕ, αποτελεί εγγύηση ότι σταθερά θα ενημερώνει το λαό για όσα έρχονται. Ακριβώς επειδή παλεύει για την αποδέσμευση από την ΕΕ, έχει κάθε λόγο να λέει στο λαό την αλήθεια για ό,τι σχεδιάζεται στις Βρυξέλλες, κάτι που όλα τα άλλα κόμματα έχουν κάθε συμφέρον να του αποκρύπτουν, αφού συμφωνούν με τη στρατηγική της ΕΕ.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που σταθερά αξιοποιεί τις θέσεις του στο Ευρωκοινοβούλιο ώστε να προβάλλονται τα δίκαια αιτήματα του εργατικού - λαϊκού κινήματος, είναι το μόνο κόμμα που στριμώχνει την Κομισιόν να παίρνει θέσεις γύρω από τα καυτά προβλήματα των εργαζομένων, κι έτσι να αποκαλύπτεται ο κυνισμός με τον οποίο αντιμετωπίζεται η ζωή του λαού από τα αστικά επιτελεία. Π.χ. αν το ΚΚΕ δεν ήταν στο Ευρωκοινοβούλιο, δεν θα μάθαιναν ποτέ οι πληγέντες της φονικής πλημμύρας στη Μάνδρα ότι είναι θύματα της λογικής «κόστους - οφέλους», ότι έργα που θα τους έσωζαν δεν χρηματοδοτούνται γιατί όπως λέει η ΕΕ «η δικαιοσύνη δεν είναι μέρος της ανάλυσης κόστους - οφέλους».

Οι κομμουνιστές ευρωβουλευτές είναι οι μόνοι που σταθερά καταγγέλλουν και αποκαλύπτουν τη στρατιωτικοποίηση της ΕΕ, τις επεμβάσεις τις οποίες οργανώνει ανά τον κόσμο. Είναι οι μόνοι από τους οποίους έμαθε ο λαός ότι η «Μόνιμη Διαρθρωμένη Συνεργασία» (PESCO) κάνει την ΕΕ ακόμα πιο ενεργή σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, την ώρα που όλα τα άλλα κόμματα καθησυχάζουν για τις «εγγυήσεις» και την «ασφάλεια» που δήθεν παρέχει η λυκοσυμμαχία.

Οι εργαζόμενοι έχουν πια μπόλικη πείρα για να αναλογιστούν:

  • Ηταν ή όχι το ΚΚΕ το μόνο κόμμα που έγκαιρα αποκάλυψε στην εργατική τάξη ότι η ΕΕ προωθεί τις ελαστικές σχέσεις εργασίας; Από ποιον έμαθαν οι εργαζόμενοι, αν όχι από το ΚΚΕ, τι σηματοδοτούσαν έννοιες που περιέχονταν στα κιτάπια της ΕΕ για τα Εργασιακά, όπως η «ευελφάλεια», η «διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου» και άλλα που τα υπόλοιπα κόμματα παρουσίαζαν ως «κοσμογονία»; Αν το ΚΚΕ «συμφωνούσε με την ΕΕ», δεν θα είχε κανένα λόγο να ενημερώσει τους εργαζόμενους γύρω από τα παραπάνω.
  • Γιατί λοιπόν σήμερα, ειδικά οι νέοι εργαζόμενοι, τα θύματα της ανακύκλωσης της ανεργίας, με τα τρίωρα και τα τετράωρα, με τους μισθούς πείνας, να στηρίξουν τους χειροκροτητές της ΕΕ και όλων των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων;
  • Γιατί οι εργαζόμενοι να στηρίξουν τα κόμματα που «πιστεύουν στο όραμα της ΕΕ», που γι' αυτούς σημαίνει δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, και όχι το ΚΚΕ, που έγκαιρα αποκάλυψε το τι σημαίνει «ενεργός γήρανση» και τι θα φέρουν οι Οδηγίες της ΕΕ στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην Υγεία, στην Πρόνοια;
  • Το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που έγκαιρα προειδοποιούσε τους μικρομεσαίους αγρότες ότι η πολιτική της ΕΕ, οι ΚΑΠ, οι αναδιαρθρώσεις που τη συνόδευαν φέρνουν το ξεκλήρισμά τους για να ωφεληθούν τα μονοπώλια. Σήμερα, που αυτό το σενάριο επιβεβαιώνεται, γιατί οι αγρότες να στηρίξουν τα κόμματα εκείνα που λιβάνιζαν αυτές τις πολιτικές, που έριχναν στάχτη στα μάτια τους, που τους έλεγαν ότι η ΕΕ είναι το «απάνεμο λιμάνι» τους;

Μόνο με ισχυρό ΚΚΕ θα έχει ο λαός τα δικά του όπλα στην πάλη του, ακόμα περισσότερα αυτιά και μάτια, τη δική του πιο δυνατή φωνή εκεί που συνδιαμορφώνονται όλες οι αντιλαϊκές αποφάσεις. Το ισχυρό ΚΚΕ και στην Ευρωβουλή θα είναι ένα ακόμα πολύτιμο εφόδιο για την αναγκαία λαϊκή ανάταση, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη. Θα δώσει ώθηση ώστε να οργανωθούν ακόμα πιο αποτελεσματικοί αγώνες, για κάθε λαϊκό πρόβλημα και ανάγκη, όλοι αυτοί οι αγώνες που σίγουρα θα ξεσπάσουν και είναι μπροστά μας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ