Πέμπτη 9 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Περιοδεία σε υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης

Οι ελλείψεις σε προσωπικό και οι συνθήκες που επικρατούν στις υποδομές των υπηρεσιών του δήμου, αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Περιόδευσε στο εργοτάξιο καθαριότητας του 5ου Διαμερίσματος και σε υπηρεσίες του δημαρχιακού μεγάρου, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Θρασύβουλο Αμαξόπουλο, Γαβρίλο Ανδρονικίδη και Πόπη Κωφίδου.

Στο εργοτάξιο καθαριότητας του 5ου Διαμερίσματος στη Μερκουρίου εργάζονται οι μισοί από τους 50 εργαζόμενους που θα έπρεπε να δουλεύουν και καλούνται, μέσα σε δύσκολες συνθήκες, να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες καθαριότητας της εποπτείας.

Η απόλυση των συμβασιούχων με δίμηνη σύμβαση από τον Μάρτη που μείνανε απλήρωτοι και η μη πλήρωση των κενών από νέες προσλήψεις έχουν οδηγήσει στην εντατικοποίηση της εργασίας, με επακόλουθα στις συνθήκες ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων, αλλά και στην καθαριότητα της πόλης.

Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους, ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος ανέδειξε την ταύτιση των θέσεων των άλλων παρατάξεων και υποψηφίων που δεν αμφισβητούν την πολιτική της ΕΕ και οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, ή με απευθείας ανάθεση σε εργολάβους (Ταχιάος) ή με τη μέθοδο της ΚΟΙΝΣΕΠ (Νοτοπούλου). Στο ίδιο πλαίσιο των ιδιωτικοποιήσεων εντάσσεται και η παράδοση της ελεγχόμενης στάθμευσης σε ιδιώτη, με τους εργαζόμενους του δήμου να δουλεύουν για την εξασφάλιση των κερδών του, ενώ οι δημότες γίνονται ενοικιαστές της πόλης τους.

Ο Σ. Ζαριανόπουλος κάλεσε τους εργαζόμενους να μην ξεγελαστούν άλλη μια φορά από το «μικρότερο κακό» ή τις προεκλογικές ψευτοπαροχές, όπως αυτές που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ούτε και να δώσουν το δικαίωμα σε αυτούς που ευθύνονται για όλα τα δεινά, να συνεχίσουν με ακόμη χειρότερα μέτρα.

Να ενισχύσουν αποφασιστικά τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και το ΚΚΕ που δίνουν τη μάχη για προσλήψεις με νέο προσωπικό, επαρκή χρηματοδότηση με επιστροφή των χρημάτων στους δήμους από την αυξημένη φορολογία των πολιτών και την απομάκρυνση των ιδιωτών, ώστε να παρέχονται έργα και υπηρεσίες φτηνές και ποιοτικές από τους εργαζόμενους του δήμου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ