Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 10 Μάη 2019 - αριθ. φύλλου: 13245

ΝΕΕΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την κατάργηση αντιαπεργιακών διατάξεων και τη διαγραφή χρεών προς τους δήμους

Σημαντικές παρεμβάσεις για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην απεργία και του λαϊκού εισοδήματος


ΣΕΛ.  5
ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Η άλλη όψη της επίθεσης που συνεχίζεται σε βάρος του λαού

ΚΚΕ: Ζητώντας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «ψήφο εμπιστοσύνης» γι' αυτά τα μέτρα, είναι σαν να ζητάει ξεδιάντροπα από τον λαό «ψήφο εμπιστοσύνης» στην αντιλαϊκή πολιτική που τον έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση


ΣΕΛ.  3

Δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ, το πιο δυνατό ΟΧΙ σ' αυτούς που κλέβουν τη ζωή της νεολαίας!

Δ. Κουτσούμπας: Απέναντι στην ΕΕ και την Ελλάδα της φτώχειας, των μνημονίων και των πολέμων, μόνο ένα αντίπαλο δέος υπάρχει σήμερα: Ο αγώνας για την Ελλάδα και την Ευρώπη του Σοσιαλισμού. Ο αγώνας που δίνουν το ΚΚΕ στην Ελλάδα και δεκάδες Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα σε όλη την Ευρώπη

INTIME NEWS

  • Αφιερωμένη στη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών ήταν η χτεσινή μαζική νεολαιίστικη συγκέντρωση, που άνοιξε με χαιρετισμό του Νίκου Αμπατιέλου, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιου ευρωβουλευτή.
  • Χαιρέτισαν επίσης η Σεμίνα Διγενή, υποψήφια ευρωβουλευτής, ο Λορέντζο Λανγκ, Γραμματέας της ΚΕ του Μετώπου Κομμουνιστικής Νεολαίας - Ιταλία και υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος - Ιταλία, καθώς και νέοι υποψήφιοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
  • Ακολούθησε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες.

ΣΕΛ.  13   -   17

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Θέατρο σκιών

Την ανησυχία τους για το ότι ο άθλιος καβγάς που έστησαν στη Βουλή ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ κι από κοντά και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα υπονομεύει τάχα τη «συναίνεση», που είναι απαραίτητη για τα «δύσκολα που είναι μπροστά», εξέφραζαν χτες αστικά ΜΜΕ και επιτελεία.

Ξέρουν βέβαια ότι κανένας λόγος ανησυχίας δεν υπάρχει, από τους τάχα «εκτός ορίων» ψευτοκαβγάδες και τις αθλιότητες που επιστρατεύουν προεκλογικά τα αστικά κόμματα.

Η συμφωνία τους είναι βαθιά και η συναίνεση για τα βασικά ζητούμενα του κεφαλαίου έχει προ πολλού επιτευχθεί.

Γι' αυτό ακριβώς επιστρατεύουν και τις κοκορομαχίες, που στην πραγματικότητα αδειάζουν τα ψευτοδιλήμματα που στήνουν για να εγκλωβίσουν το λαό, αφού δείχνουν ότι το μόνο που τους απομένει να τσακωθούν είναι το «ύφος» με το οποίο θα τσακίζουν το λαό, το ποιος είναι πιο βρώμικος και πιο «σκαφάτος» από τον άλλο.

Ξεκατινιάζονται για το ποιος αντιγράφει ποιον, για να κρύψουν ότι μαζί «αντιγράφουν» από τα γραπτά της ΕΕ και του κεφαλαίου και αυτό υπηρετούν, τσακίζοντας τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα για τη θωράκιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Οτι από κοινού ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, με το οποίο η κυβέρνηση νομιμοποίησε τα δύο προηγούμενα και όλους τους εφαρμοστικούς τους νόμους, και τώρα μαζί τα διατηρούν και δεσμεύονται ότι θα εμπλουτίζουν το αντιλαϊκό οπλοστάσιο έως το 2060.

Μαζί ψηφίζουν και υπηρετούν την «ευρωπαϊκή κανονικότητα», τις Οδηγίες της ΕΕ που γενικεύουν την εργασιακή ζούγκλα, τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, τους εργολαβικούς εργαζόμενους, τα δουλεμπορικά γραφεία.

Σηκώνουν τους τόνους για τις «ελίτ», για να κρύψουν ότι μαζί υπερασπίζονται με νύχια και με δόντια την κοινωνική και οικονομική «ελίτ», δηλαδή τους επιχειρηματικούς ομίλους. Από κοινού ψηφίζουν το 90% των μέτρων με τα σκανδαλώδη, «αναπτυξιακά», φορολογικά και άλλα κίνητρα στο μεγάλο κεφάλαιο, διαμορφώνουν νέα πεδία δράσης για τους καπιταλιστές μέσα από τις ιδιωτικοποιήσεις, ισχυροποιούν ακόμα περισσότερο τους μονοπωλιακούς ομίλους, με μέτρα όπως την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των νέων, με τις συνεχείς μειώσεις στους συντελεστές φορολογίας κ.ο.κ.

Ξεμαλλιάζονται για το ποιος είναι ο «κοινωνικά ευαίσθητος» και ποιος θυμάται προεκλογικά το λαό, για να κρύψουν ότι τα υποτιθέμενα «μέτρα ανακούφισης» που και οι δυο προτείνουν, δεν αποτελούν τίποτα άλλο παρά το άλλοθι για τη συνέχιση και διαιώνιση της αντιλαϊκής πολιτικής, που φορτώνει με βάρη και ματωμένα πλεονάσματα το λαό έως το 2060. Οτι η υποτιθέμενη «κοινωνική πολιτική» τους, για τη φτώχεια που φουντώνει με την πολιτική τους, θέλει να μάθει το λαό να ζει με τα λίγα, με τα ψίχουλα, να μειώσει τις απαιτήσεις του, να παραιτηθεί από την πάλη για την ανάκτηση όλων των απωλειών και για ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του.

Στήνουν ναυμαχίες του γλυκού νερού, για να κρύψουν ότι και οι δυο είναι στο ίδιο «κότερο» με καπετάνιο το κεφάλαιο, και γι' αυτό ούτε τολμάνε - όπως και στην πρόσφατη συνταγματική αναθεώρηση - να ακουμπήσουν τις πάνω από 50 φοροαπαλλαγές και τα υπόλοιπα προκλητικά προνόμια των εφοπλιστών.

Επιστρατεύουν τη σκανδαλολογία, για να κρύψουν ότι και τα σκάνδαλα αποτελούν παιδί του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος που μαζί υπηρετούν και αποτελεί το σκάνδαλο των σκανδάλων.

Ανταλλάσσουν «βαριές» κουβέντες για να κρύψουν τις πολύ βαριές ευθύνες τους για την εμπλοκή που βαθαίνει στους αμερικανοΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που μυρίζουν μπαρούτι, εμπλοκή που κάνει το λαό μας στόχο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, για λογαριασμό της αστικής τάξης και της «γεωστρατηγικής αναβάθμισής» της.

Οσες άθλιες παραστάσεις και να στήσουν, η αντιλαϊκή τους σύμπλευση δεν κρύβεται. Ο λαός, που επί δεκαετίες βλέπει το έργο αυτό και έχει πείρα για το τι σημαίνει η λογική του «μικρότερου κακού» που τον πήγε από το κακό στο χειρότερο, μπορεί να αχρηστεύσει τα ψευτοδιλήμματα και τις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές. Να κάνει εκείνος τη διαφορά, ισχυροποιώντας αποφασιστικά το ΚΚΕ παντού, δύναμη και ελπίδα στον δικό του αγώνα για να ζήσει όπως του αξίζει.ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
Τιμή στους ήρωες του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα
  • Στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής και στο «Μπλοκ 15» στο Στρατόπεδο Χαϊδαρίου κατέθεσε στεφάνια χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας
  • Ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας

ΣΕΛ.  11   -   12
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Χυδαίος αντικομμουνισμός με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ

Ανήμερα της 74ης επετείου της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, τη μέρα που ο σοβιετικός Κόκκινος Στρατός κάρφωνε τη λόγχη στο τέρας του ναζισμού, ο Ελληνας πρωθυπουργός συνυπέγραψε χτες στη Ρουμανία τη διακήρυξη - μνημείο αντικομμουνισμού του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που γράφει: «Τριάντα χρόνια πριν, εκατομμύρια άνθρωποι πολέμησαν για την ελευθερία τους και για την ενότητα και γκρέμισαν το Σιδηρούν Παραπέτασμα». Οι κυβερνήσεις της ΕΕ, σοσιαλδημοκρατικές, νεοφιλελεύθερες, ευρωσκεπτικιστικές και ακροδεξιές, μαζί και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνουν ότι ο αντικομμουνισμός είναι επίσημη ιδεολογία της Ευρωένωσης, που «ταΐζει» την ακροδεξιά και τον φασισμό. Αυτά είναι τα «προοδευτικά», «αντιακροδεξιά» μέτωπα του ΣΥΡΙΖΑ! Να τους μαυρίσουν στην κάλπη όσοι αισθάνονται πραγματικά αριστεροί και προοδευτικοί! ΚΚΕ ισχυρό παντού!


ΣΕΛ.  4


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org