Παρασκευή 10 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τενεκές

Η θέση της ΝΔ είναι «για ένα ριζικά διαφορετικό ασφαλιστικό σύστημα, που δεν θα βάζει εμπόδια στην εργασία με παράλογα υψηλές εισφορές», είπε από εργασιακό χώρο στη Χαλκίδα ο Κυρ. Μητσοτάκης. Λίγες ώρες μετά, τσακωνόταν με τον πρωθυπουργό, ενώ αυτός είχε μόλις εξαγγείλει την «επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων για τους νέους έως 25 ετών, σε ποσοστό 80%», απαλλάσσοντας την εργοδοσία από μια υποχρέωση που η ίδια θεωρεί κόστος, στο όνομα του να αρθούν τα εμπόδια στην εργασία των νέων. «Θέλουμε να δώσουμε σημαντικά φορολογικά κίνητρα σε επιχειρήσεις που θα κάνουν επενδύσεις εντάσεως κεφαλαίου», είπε επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ. Και λίγες ώρες μετά, τσακωνόταν με τον Αλ. Τσίπρα, ο οποίος ανακοίνωνε «υπερ-εκπτώσεις» για τους επενδυτές, μέχρι και μηδενισμό του φόρου επί των επιχειρηματικών κερδών, «με σκοπό την τόνωση της επενδυτικής δραστηριότητας», όπως είπε. Μάλιστα, τα μέτρα αυτά συμπλήρωναν την ικανοποίηση ενός ακόμα πάγιου αιτήματος των βιομηχάνων, για μείωση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας, μέσω της μείωσης του ΦΠΑ. Οι «ιδέες» του Κυρ. Μητσοτάκη, που πριν ακόμα τις επεξεργαστεί, έρχεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να τις εξαγγείλει, εξηγούν γιατί η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ στη Βουλή την περασμένη Τετάρτη θύμιζε ...λασπομαχία. Οταν τα βρίσκουν στα βασικά, αυτό που τους μένει είναι να κάνουν θόρυβο, χτυπώντας και οι δυο τον «τενεκέ» των σκανδάλων και της διαπλοκής.

Παραμύθι...

Μεγάλη μέρα η χτεσινή, καθώς η ελληνική και η κυπριακή κυβέρνηση μετέφεραν στο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ την ανησυχία τους για την τουρκική προκλητικότητα και τις αμφισβητήσεις στην περιοχή. Αλήθεια, τι προσπαθούν να μας πουν; Οτι τόσες μέρες που το τουρκικό γεωτρύπανο αλωνίζει στην κυπριακή ΑΟΖ, η ΕΕ δεν ξέρει τίποτα; Δεν έχουν ακούσει οι ηγέτες της ΕΕ για τις διεκδικήσεις της Τουρκίας, για τα τετελεσμένα που προσπαθεί να δημιουργήσει σε Ανατ. Μεσόγειο και Αιγαίο; Μήπως δεν έχουν ακούσει τίποτα και για την τουρκική κατοχή στην Κύπρο; Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εξωραΐσει το ρόλο της ΕΕ σε ό,τι αφορά τη στάση της απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας. Ο λαός όμως έχει πείρα και μπορεί να καταλάβει την κοροϊδία. Πριν από 15 χρόνια, του έλεγαν ότι η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ θα βοηθήσει στην επίλυση του Κυπριακού, προς όφελος του κυπριακού λαού και σε βάρος των επιδιώξεων της Τουρκίας, ενώ σήμερα παγιοποιείται ολοένα και περισσότερο η προοπτική της διχοτόμησης.

... χωρίς «happy end»

Τα ίδια έλεγαν τα κόμματα και στην Ελλάδα, για την ΕΕ που «εγγυάται» τάχα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, επειδή «τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της ΕΕ». Στην πραγματικότητα, όμως, οι θέσεις της ΕΕ για τα Ελληνοτουρκικά ήταν πάντα συνάρτηση του ΝΑΤΟικού σχεδιασμού και των ιδιαίτερων συμφερόντων που έχουν ισχυρά κράτη - μέλη με την Τουρκία. Ας αφήσουν λοιπόν το παραμύθι ότι «ενημερώνουν» την ΕΕ για να στριμώξουν τάχα την Τουρκία. Το έργο το έχει ξαναδεί ο λαός και κανένα «happy end» δεν έχει να περιμένει από την ενεργότερη εμπλοκή των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στις εξελίξεις που κλιμακώνονται επικίνδυνα σε Ανατ. Μεσόγειο και κυπριακή ΑΟΖ.

Εχουν λόγους

Σε αισχρό ξέπλυμα της ΕΕ προχώρησε χτες εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, για την περιλάλητη «Μέρα της Ευρώπης». Και τι δεν είπε για το δρόμο που άνοιξαν «οι μεγάλοι οραματιστές της ευρωπαϊκής ιδέας, θεμελιώνοντας την αλληλεγγύη και τον διάλογο ως σταθερές μορφές συνεργασίας» και «οδήγησε στην υλοποίηση του πλέον επιτυχημένου μοντέλου ειρηνικής συμπόρευσης κρατών στην ιστορία της ανθρωπότητας: Την ευρωπαϊκή ενοποίηση. Διαδικασία που συνετέλεσε στην εδραίωση της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και της προστασίας των ατομικών και δικαιωμάτων ως πυλώνων του σύγχρονου ευρωπαϊκού πολιτικού πολιτισμού». Ολα αυτά στην ΕΕ που έχει ως επίσημη ιδεολογία τον αντικομμουνισμό, όπου σε μια σειρά από κράτη - μέλη υμνούν τους συνεργάτες των ναζί, διώκοντας την κομμουνιστική ιδεολογία. Στην ΕΕ της Σένγκεν, του ασύλληπτου φακελώματος εκατομμυρίων ανθρώπων με βιομετρικά δεδομένα. Στην ήπειρο - φρούριο, των κλειστών συνόρων, που καθημερινά άνθρωποι θαλασσοπνίγονται, ενώ αρμάδες της ΕΕ, σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ, περιπολούν στη Μεσόγειο προς «αποτροπή» μεταναστευτικών ροών, εξετάζοντας παραπέρα ενίσχυση της διαβόητης Frontex και ετοιμάζοντας ακόμα και πλωτά στρατόπεδα συγκέντρωσης για πρόσφυγες και μετανάστες. Επομένως, αν κάποιος έχει λόγους να γιορτάζει τη σημερινή «Μέρα της Ευρώπης» αυτός είναι το κεφάλαιο και σε καμιά περίπτωση οι λαοί.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ