Πέμπτη 9 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΚΙΛΚΙΣ
Πολιτική επιλογή των κυβερνήσεων η υποβάθμιση των δημόσιων υποδομών Υγείας

Στο Νοσοκομείο της πόλης περιόδευσε ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας

Το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες, για να δυναμώσει η ελπίδα στο λαό και να συμβάλει στην οργάνωση της αντεπίθεσης για σταθερή εργασία, αξιοπρεπείς μισθούς, δημόσιες δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες, μετέφερε και στο Κιλκίς ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Σωτήρης Αβραμόπουλος.

Την περασμένη Τρίτη, ο Σ. Αβραμόπουλος περιόδευσε στο Νοσοκομείο, στις υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Κιλκίς και παρουσίασε στα τοπικά Μέσα τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» από την ΠΕ Κιλκίς. Μαζί του ήταν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Ρία Αλτιπαρμακίδου, Θοδωρής Αθανασιάδης, Κώστας Χαλίτσιος, Βίκυ Φαχουρίδου και Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.

Κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο, επισήμανε ότι το ΚΚΕ έχει αναδείξει επανειλημμένα τα οξυμένα προβλήματα του Νοσοκομείου Κιλκίς, όχι μόνο μέσα στη Βουλή αλλά και στο Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο, καθώς και στα σωματεία και τους φορείς που δραστηριοποιούνται τα μέλη του.

Ανέδειξε πως είναι αδιανόητο τον 21ο αιώνα να στεγάζεται το νοσοκομείο μίας πόλης όπως το Κιλκίς σε κτίρια που κτίστηκαν τη δεκαετία του 1930, να υπάρχουν ελλείψεις σε γιατρούς που φτάνουν ακόμα και το 50%, να μην μπορεί το ΕΚΑΒ να καλύψει τις καθημερινές και έκτακτες ανάγκες των ασθενών κ.ά.

Απαράδεκτες εικόνες στο νοσοκομείο
Απαράδεκτες εικόνες στο νοσοκομείο
Ανέφερε ότι η υποβάθμιση αυτή μόνο τυχαία δεν είναι, μιας και η Υγεία όλο και περισσότερο εμπορευματοποιείται και το βάρος πέφτει στις πλάτες των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Ενώ, συμπλήρωσε πως όσο και αν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να προβάλει το δήθεν έργο της στη δημόσια Υγεία, η βάρβαρη πραγματικότητα, όπου ο λαός βάζει βαθιά το χέρι του στην τσέπη για την πρόληψη, τη θεραπεία, το φάρμακο, και όποιος δεν έχει χρήματα βρίσκεται κυριολεκτικά στο έλεος της τύχης του, παραμένει.

Τόνισε ακόμα και τις ευθύνες της Τοπικής Διοίκησης, όπου οι δήμαρχοι και οι υποψήφιοι της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και άλλων αστικών δυνάμεων ζητούν συνεχώς νέες αρμοδιότητες, όπως και της Υγείας, χωρίς όμως να είναι εξασφαλισμένοι οι ανάλογοι πόροι. Καυτηρίασε ιδιαίτερα το γεγονός ότι μόλις πριν λίγες βδομάδες ο δήμος Κιλκίς χρηματοδότησε με 128.000 ευρώ την επισκευή μίας πτέρυγας στο Νοσοκομείο, από τα χρήματα των πολιτών του Κιλκίς, χωρίς να διεκδικήσει ούτε ένα ευρώ από την κυβέρνηση, χωρίς να αναδείξει τις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων.

Κατά την επίσκεψη στις υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας, ο Σωτήρης Αβραμόπουλος μίλησε με τους υπαλλήλους, όπου ανέδειξε τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό με την ταυτόχρονη εντατικοποίηση της εργασίας τους, εξηγώντας ότι αυτή η τάση είναι πολιτική επιλογή όλων των κυβερνήσεων και των διοικήσεων στους δήμους και την Περιφέρεια, ώστε να διευρυνθούν παραπέρα οι ελαστικές σχέσεις εργασίας με μειωμένα δικαιώματα και μισθούς, ώστε να ενισχυθούν οι εργολάβοι και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό υλοποιούν έργα των ΟΤΑ με πολύ μεγαλύτερο κόστος για το λαό και με αμφίβολης ποιότητας αποτέλεσμα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ