Παρασκευή 8 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΜΟΛΥΒΔΑΣ
Η διέξοδος στην οργανωμένη πάλη!

Στις σχολές της Καρδίτσας περιόδευσε χτες ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Πλούσια και εποικοδομητική ήταν η συζήτηση που αναπτύχθηκε με σπουδαστές και εκπαιδευτικούς, στα πλαίσια της χτεσινής περιοδείας στην Κτηνιατρική Σχολή και το ΤΕΙ Καρδίτσας, του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Πασχάλη Μολυβδά, καθηγητή Φυσιολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και κοσμήτορα της Σχολής Υγείας, και αντιπροσωπείας του Κόμματος, με επικεφαλής τον Β. Μπούτα, μέλος της ΚΕ και τον Γ. Τσιούτρα, γραμματέα της ΝΕ.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν, μεταξύ των άλλων, τα προβλήματα της Παιδείας, η καπιταλιστική κρίση, οι αιτίες τους και οι προτάσεις του ΚΚΕ, η σημασία των ευρωεκλογών, αλλά και των σπουδαστικών εκλογών, την ερχόμενη Τετάρτη 13 Μάη.

Οσον αφορά στην Παιδεία, έγινε γόνιμος διάλογος για τα προβλήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τα οποία, όπως υπογράμμισε ο Πασχάλης Μολυβδάς, δημιουργούνται εξαιτίας της συστηματικής, οργανωμένης υποχρηματοδότησής της από τις εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις, με στόχο να «μπουν» δίδακτρα και να υποβιβαστούν περαιτέρω τα πτυχία, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Μπολόνια. Υπογράμμισε ότι αυτή η κατάσταση, όμως, δεν πρέπει ν' αντιμετωπίζεται από τους νέους με απογοήτευση και απαισιοδοξία, καθώς η διέξοδος βρίσκεται στην οργανωμένη πάλη μέσα από τις δυνάμεις που αγωνίζονται για το δικαίωμα στη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για όλους.

Αναφερόμενος στη μάχη των ευρωεκλογών, ο Πασχάλης Μολυβδάς απηύθυνε κάλεσμα αποφασιστικής ενίσχυσης του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι θα δώσει ώθηση και δυναμική και στους αγώνες του φοιτητικού - σπουδαστικού κινήματος και γενικότερα στους λαϊκούς αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ