Παρασκευή 9 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ακαρπες οι προσπάθειες των γιατρών

Δηλώσεις παραγόντων που προσήλθαν στο νοσοκομείο

Ο στρατιωτικός ακόλουθος της βρετανικής Πρεσβείας μεταφέρθηκε στον «Ερυθρό Σταυρό» στις 8.13 π.μ. Βαριά τραυματισμένος από πυροβόλο όπλο και σε κατάσταση σοκ, μπήκε αμέσως στο χειρουργείο και οι χειρούργοι έκαναν κάθε δυνατή προσπάθεια για να τον κρατήσουν στη ζωή. Αμέσως, όπως ανακοινώθηκε, εξασφαλίστηκε κρεβάτι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και υπήρχε επάρκεια αίματος. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών όμως, ο τραυματίας απεβίωσε στις 10.15 π.μ.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, στον ασθενή, κατά την αντιμετώπισή του, ανευρέθησαν: Δύο διαμπερή τραύματα δεξιού βραχιονίου. Τρεις πύλες εισόδου βλημάτων στο δεξιό ημιθωράκιο. Διάτρηση δεξιού ημιδιαφράγματος. Ρήξη οπίσθιας πλάγιας επιφάνειας ήπατος. Ρήξη άνω μεσεντερίου (πυλαία). Οχτώ διαμπερή τραύματα λεπτού εντέρου. Οπισθοπεριτοναϊκό αιμάτωμα, επεκτεινόμενο προς το αριστερό πλάγιο της κοιλίας. Ακρωτηριαστικός τραυματισμός δεξιού καρπού. Ακρωτηριαστικός τραυματισμός αριστεράς άκρας χείρας και δακτύλων.

Ο θάνατος, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, επήλθε λόγω των πολλών βαριών κακώσεων των οργάνων της θωρακικής και κοιλιακής χώρας. Ηταν 50 ετών και πατέρας δύο κοριτσιών ηλικίας 12 και 14 ετών. Στον «Ερυθρό Σταυρό», λίγη ώρα μετά τη μεταφορά του Βρετανού αξιωματούχου, προσήλθε η σύζυγός του, καθώς και ο υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος, ο οποίος ενημερώθηκε από τη διοίκηση του νοσοκομείου για την κατάσταση της υγείας του τραυματία.

Από τις πρώτες στιγμές, φτάνουν στο νοσοκομείο εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, οι οποίοι καταδικάζουν το γεγονός. «Οπως όλοι οι Ελληνες, δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για τον άδικο χαμό του Αγγλου διπλωμάτη. Τη δολοφονική αυτή ενέργεια στιγματίζουμε όλοι οι Ελληνες. Πρώτα από όλα, πέρα από τον χαμό αυτού του ανθρώπου, επιχειρείται να θιγούν τα συμφέροντα της χώρας».

Ο υπουργός των Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε, προσερχόμενος στον «Ερυθρό Σταυρό»: «Καταδικάζω την άνανδρη αυτή ενέργεια. Με τον πιο αμείλικτο τρόπο, η ελληνική κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει την τρομοκρατία. Ερευνούμε τα κίνητρα που κρύβονται πίσω από αυτήν την ενέργεια. Δε θα αφήσουμε να πληγεί η διεθνής εικόνα της χώρας». Δηλώσεις έκαναν επίσης, προσερχόμενοι στο νοσοκομείο, ο Κώστας Καραμανλής και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Από την πλευρά της, η Βρετανίδα υπουργός Αμυνας Λιζ Σάιμονς, που βρισκόταν στην Ελλάδα για συνομιλίες με τον Ελληνα υφυπουργό Αμυνας Δ. Αποστολάκη, προσερχόμενη στον «Ερυθρό Σταυρό» λίγη ώρα αφού είχε γίνει γνωστός ο θάνατος του Βρετανού αξιωματούχου, δήλωσε πως «χάθηκε ένα εξαιρετικό μέλος της βρετανικής Πρεσβείας» και πρόσθεσε πως «ξέρουμε ότι ο ελληνικός λαός καταδικάζει το γεγονός».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σιδερένια πόρτα καταπλάκωσε δύο εργαζόμενους(2011-01-19 00:00:00.0)
Εξι εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους(2009-02-04 00:00:00.0)
Στην Εντατική η Μ. Γιαννάκου(2008-02-28 00:00:00.0)
Προάγγελος συμπράξεων και νέων ανατροπών(2006-01-24 00:00:00.0)
Σταθερή η βελτίωση της υγείας του(2004-08-04 00:00:00.0)
Αιματηρή συμπλοκή και συλλήψεις(2003-03-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ