Παρασκευή 9 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
«Τα γεγονότα είναι made in USA»

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, μετά τη συνάντησή της με το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σημείωσε:

«Ισως θα μπορούσε να δώσει, αλλά δεν πρόκειται να δώσει, απάντηση ο κ. Μπερνς γι' αυτό το θέμα, αν ξέρει, αυτός ή οι προϊστάμενοί του.

Εμείς θεωρούμε ότι τα γεγονότα είναι made in USA. Και το λέμε αυτό με κάθε ευθύνη. Διότι δεν είναι τυχαίο ότι πριν δυο τρεις μέρες είχαμε απανωτές αμερικανικές επιθέσεις για το ότι στην Ελλάδα υπάρχει τρομοκρατία. Και μάλιστα μιλούσαν καθαρά για την τρομοκρατία που έχει σχέση με τις λαϊκές αντιδράσεις.

Οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί του σημερινού εγκλήματος που έγινε - και βεβαίως εμείς το καταδικάζουμε - δε βρίσκονται μέσα στον ελληνικό λαό. Αρα κανένας νόμος "κατά της τρομοκρατίας" δεν πρόκειται να βοηθήσει να χτυπηθεί η αιτία του κακού. Αντίθετα εμείς πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός με τη δημοκρατική αντίστασή του, σε ό,τι σήμερα λέγεται "τρομοκρατία", μπορεί να διαμορφώνει το καλύτερο πλαίσιο για να μην αναπτύσσονται τέτοιες ενέργειες. Και κυρίως για να μη γίνονται αφορμή και πρόσχημα για να δικαιολογούνται τα αδικαιολόγητα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ