Παρασκευή 9 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ
Δηλώσεις για τρομοκρατία, ταυτότητες και ΝΔ

Την κάλυψή του στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και τον αρμόδιο υπουργό προσέφερε χτες ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια δηλώσεων στις οποίες προέβη μετά το τέλος της συνεδρίασης της διευρυμένης Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ.

Ο Κ. Σημίτης είπε ότι στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης «γίνεται σοβαρή δουλιά, που μπορεί να μην έχει φανεί στο θέμα της τρομοκρατίας, αλλά θα συνεχιστεί». Παράλληλα επανέλαβε την πρωινή του δήλωση ότι «θα είμαστε αμείλικτοι σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα των ταυτοτήτων, υποστηρίζοντας ότι «για την κυβέρνηση το θέμα θεωρείται λήξαν» και πως «η Εκκλησία δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από μια απόφαση που ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της πολιτείας».

Δεν απέφυγε, δε, να κάνει σχόλιο και για τη ΝΔ με αφορμή την έναρξη του συνεδρίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε... «ανέκδοτο» τις αναφορές του Κ. Καραμανλή στο «μεσαίο χώρο», υποστήριξε ότι η ΝΔ είναι απούσα από το πολιτικό γίγνεσθαι, είπε πως ο λόγος της αποπνέει «συντηρητισμό και λαϊκισμό», ενώ εκτίμησε ότι η κρίση στο εσωτερικό της «οφείλεται στην έλλειψη θέσεων και σοβαρότητας»...

Τέλος, όσον αφορά τη συνεδρίαση της διευρυμένης 40μελούς Γραμματείας, ο Κ. Σημίτης επανέλαβε τα γνωστά περί της θέλησης του ΠΑΣΟΚ «να απευθυνθεί σε όλους τους χώρους» και να «ανοίξει τις πόρτες του στους πολίτες», ενώ ανακοινώθηκε ότι στο πλαίσιο της Γραμματείας θα λειτουργεί 12μελές όργανο που θα καλύπτει τα κενά της λειτουργίας του ΕΓ...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ