Παρασκευή 9 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Δεκάδες παράγοντες της πολιτικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου, ενώνουν τη φωνή τους για ολόπλευρη δημοκρατική πληροφόρηση, εκφράζοντας ανησυχία» για το γεγονός ότι «πλήττεται, με βάναυσο τρόπο, αυτό το δημοκρατικό δικαίωμα του λαού (σελίδα 13).

Επιτακτική ανάγκη δραστηριοποίησης και συσπείρωσης των εργαζομένων στο χώρο της υγείας, των συνδικαλιστών, όλου του λαού, για την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας, ήταν η κοινή διαπίστωση στη συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα με αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) (σελίδα 15).

Απομάκρυνση των αποστολών «ΚΦΟΡ» και «UNMIK» από το Κοσσυφοπέδιο και την ακύρωση όσων αποφάσεων των επικεφαλής των δύο πολυεθνικών αποστολών παραβιάζουν το ψήφισμα 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ζητεί σε υπόμνημά της η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας (σελίδα 17).

Ευρεία συμπαράσταση και αλληλεγγύη από δεκάδες σωματεία της χώρας, έχει συγκεντρώσει η αποφασιστική αντίσταση των 460 εργαζομένων στην «ΜΠΙΑΝΚΑ ΠΑΓΓΑΙΟΥ» (Καβάλα) στους εκβιασμούς και τις απειλές της διεύθυνσης της γερμανικής πολυεθνικής, που θέλει να επιβάλει ελαστικό ωράριο στο χώρο (σελίδα 18).

Πορεία στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, από τους εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης ενάντια στα σχέδια για την απαξίωση της Ζώνης, της μοναδικής οικονομικής «πηγής» της ευρύτερης περιφέρειας του Πειραιά (σελίδα 20).

Επιτάχυνση των ρυθμών αύξησης των τακτικών εσόδων του προϋπολογισμού το Μάη του 2000, λόγω έντασης της φορολογίας, συγκριτικά με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, κατέγραψαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών που παρακολουθούν και καταγράφουν μήνα το μήνα τις εξελίξεις στα δημόσια οικονομικά, τόσο στο σκέλος των εσόδων όσο και των δαπανών (σελίδα 62).

Αντιμέτωποι με νέα οικονομική καταστροφή κινδυνεύουν να βρεθούν για άλλη μια χρονιά οι Ελληνες βερικοκοπαραγωγοί. Οι προοπτικές για τις τιμές και τη διάθεση της παραγωγής δε φαίνεται να είναι καλές και το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής κινδυνεύει να μείνει απούλητο και να σαπίσει στα χωράφια (σελίδα 63).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ