Παρασκευή 9 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αμερικανάκια...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ η ανάλυση του προέδρου της Επιτροπής του Κογκρέσου των ΗΠΑ για την τρομοκρατία, Π. Μπρέμερ, σχετικά με τη «17 Νοέμβρη». Κυριολεκτικά μείναμε έκθαμβοι. Είναι λέει μια παρέα φοιτητών που δημιουργήθηκε μετά το 1970 στον αντιδικτατορικό αγώνα και τώρα είναι μια παρέα 50ρηδων!

Με βάση την ίδια ανάλυση, είμαστε βέβαιοι, ότι στις ελεύθερες ώρες της, η «17 Ν» αποτελεί και ένα ροκ μουσικό συγκρότημα! Κάτι σαν «Ρόλινγκ Στόουνς» της τρομοκρατίας!!

Ξέραμε ότι οι Αμερικανοί επηρεάζονται γενικά από το... χολιγουντιανό τρόπο σκέψης και γενικώς δε φημίζονται και για την εξυπνάδα τους, αλλά είναι βέβαιο ότι ο εν λόγω πολιτικός το έχει παρακάνει λίγο. Εκτος πια κι αν ετοιμάζεται για καριέρα σεναριογράφου.

Πάντως ακόμα και στα χαζά αμερικανικά σενάρια ενέχεται κίνδυνος. Μην ξεχνάμε ότι ο εν λόγω «αναλυτής» μίλησε για «ριζοσπάστες αριστερούς» και «αντιευρωπαϊστές» κι αυτό κατανοούμε πολύ καλά ποιους πολιτικούς χώρους φωτογραφίζει.

ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ, τώρα, έτσι που το πάνε οι Αμερικανοί, σε λίγο μην απορήσετε αν μας ζητήσουν να διορίζει στην Ελλάδα τον υπουργό Δημόσιας Τάξης η κυβέρνηση των ΗΠΑ ή το ΝΑΤΟ! Στο κάτω - κάτω εδώ είμαστε ανίκανοι για να παράσχουμε οποιαδήποτε εγγύηση ασφάλειας και γενικώς έχουμε πολλά χρόνια ανεξιχνίαστα πολιτικά εγκλήματα. Αλήθεια μια και το έφερε η κουβέντα, τον Κένεντι ποιοι τον σκότωσαν τελικά;

ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ και να τον βάλεις αυτόν τον Παπαδόπουλο, όλο εκστρατείες ενάντια στη διαφθορά και την ανικανότητα ξεκινάει. Ε, το ίδιο κάνει και στο υπουργείο Υγείας... Οσο για τα αποτελέσματα; τα είδαμε και στα προηγούμενα υπουργεία του. Πάντως, όπως έχετε παρατηρήσει, αποφεύγει τις πολλές- πολλές επισκέψεις σε νοσοκομειακά ιδρύματα. Φαίνεται ότι έχει άκουσε κι αυτός τις φήμες ότι... πέφτουν σοβάδες και κινδυνεύεις αν κυκλοφορείς σε τέτοια μέρη.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ