Παρασκευή 9 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΕΪΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ
Συλλήψεις εδώ και τώρα!

Συλλήψεις εδώ και τώρα και με κάθε μέσο αξιώνει η κυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία άδραξε την ευκαιρία από το νέο τρομοκρατικό χτύπημα, για να επαναφέρει, έμμεσα πλην σαφώς, τις κατηγορίες της ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Τα παραπάνω προκύπτουν από τη χθεσινή δήλωση που έκανε χθες αρμόδιος αξιωματούχος στο ΑΠΕ, καθώς χθες δεν υπήρχε ενημέρωση Τύπου στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Οι ΗΠΑ καλούν την κυβέρνηση να ανακαλύψει, να συλλάβει και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους του τρομοκρατικού φόνου, προσφέρουν άλλη μια φορά τη βοήθειά τους και επισημαίνουν με νόημα: «Αυτή η επίθεση έγινε γιατί στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμη ασύλληπτοι τρομοκράτες που κινούνται ατιμώρητοι για 25 χρόνια». Η δήλωση έχει ως εξής:

«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν με κατηγορηματικό τρόπο τη δολοφονία του Βρετανού στρατιωτικού ακολούθου και εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια και τους φίλους του, όπως και στη βρετανική κυβέρνηση. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, το φονικό όπλο ήταν ένα 45άρι περίστροφο, που αποτελεί τη σφραγίδα της τρομοκρατικής οργάνωσης "17 Ν", αν και καμιά οργάνωση δεν έχει αναλάβει ακόμη την ευθύνη. Παροτρύνουμε τις ελληνικές διωκτικές αρχές να ανακαλύψουν, συλλάβουν και τιμωρήσουν τους υπεύθυνους αυτού του τρομοκρατικού φόνου και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο. Αυτή η επίθεση έγινε, γιατί στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμη ασύλληπτοι τρομοκράτες, που κινούνται ατιμώρητοι για 25 χρόνια».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ