Παρασκευή 9 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η μεγάλη ευκαιρία του ΣΥΝ...

«Στο πλευρό της Ιεραρχίας ο "Ριζοσπάστης"» τιτλοφορεί η χτεσινή «Αυγή», από την πρώτη της, μάλιστα, σελίδα, το ρεπορτάζ για τη στάση του ΚΚΕ, έναντι της διαμάχης κυβέρνησης - Εκκλησίας και, βέβαια, βλέπει - εκτός του παραπάνω - και «σαφές και έντονο δείγμα της μετάλλαξης στην οποία οδηγεί το ΚΚΕ η ηγετική ομάδα» και άλλα παρόμοια.

Οι αναγνώστες, βέβαια, του «Ριζοσπάστη» γνωρίζουν από πρώτο χέρι, ότι τόσο αυτός όσο και το ΚΚΕ κατήγγειλαν από την πρώτη στιγμή την τεχνητή καλλιέργεια της έντασης και του αποπροσανατολισμού, αναδείχνοντας τόσο τις ευθύνες της κυβέρνησης όσο και της ηγεσίας της Εκκλησίας. Γιατί, λοιπόν, η «Αυγή» διαστρεβλώνει κατάφωρα την πραγματικότητα; Οσο και αν σκεφθήκαμε, δεν μπορέσαμε να βρούμε άλλη εξήγηση - πέρα από τη μόνιμη αντι-ΚΚΕ εμπάθειά τους - από μια προσπάθεια καμουφλάζ και δικαιολόγησης της δικής τους στάσης, η οποία συμβάλλει τα μέγιστα στην επιχείρηση τεχνητής έντασης, στο πλάι της κυβέρνησης.

Εχουμε μόνο μια απορία: Στ' αλήθεια πιστεύουν, πως το πρώτιστο πρόβλημα - έστω του αστικού εκσυγχρονισμού - της χώρας, βρίσκεται στην αναγραφή ή όχι του θρησκεύματος στις αστυνομικές ταυτότητες; 'Η, θεωρούν πως βρήκαν τη μεγάλη ευκαιρία της πραγμάτωσης της δικής τους... ταυτότητας;


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ