Παρασκευή 9 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υπάλληλοι της CIA!

Διανύουμε μια περίοδο κατά την οποία - οι πάντες το γνωρίζουν - επέρχεται μια περαιτέρω αντιδραστικοποίηση σε ό,τι αφορά τα μέσα, τις μορφές και την ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού απέναντι στην κοινωνία από τους φορείς άσκησης εξουσίας.

Διανύουμε μια περίοδο κατά την οποία και ο πλέον ανυποψίαστος αντιλαμβάνεται πως με πρόσχημα την Ολυμπιάδα διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για να καταστεί η Ελλάδα πεδίο εξόρμησης των κάθε λογής μυστικών υπηρεσιών, στο όνομα της λήψης μέτρων για τη διαφύλαξη, δήθεν, της ασφάλειας των πολιτών και των αγώνων.

Διανύουμε μια περίοδο που επιχειρείται να «εμπεδωθεί» η τρομοκρατική αντίληψη πως όποιος διαδηλώνει κατά των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ είναι «τρομοκράτης».

Σ' αυτή λοιπόν την περίοδο, σε μια εποχή δηλαδή που η «παγκοσμιοποίηση» - χωροφύλακας καραδοκεί στο Σιάτλ και στην Ουάσιγκτον, σε μια εποχή που το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατατάσσει την Ελλάδα στον «Νο 2 τρομοκράτη» μετά την Κολομβία, που το Αμερικανικό Κογκρέσο υποδεικνύει την Ελλάδα σε λημέρι τρομοκρατών αντίστοιχο του Πακιστάν, που το «Time» δημοσιεύει... εμβριθείς αναλύσεις για την «Ελλάδα - χώρα τρομοκρατών», που η «Ουάσιγκτον Ποστ» έχει αναλάβει εργολαβικά να... συλλάβει τους «Ελληνες - τρομοκράτες», ε, πράγματι αυτή ήταν η κατάλληλη στιγμή για να βγουν «παγανιά» οι τρομοκράτες της CIA. Οι προβοκάτορες δηλαδή, που κυκλοφορούν στην Ελλάδα με την προσωνυμία «17 Νοέμβρη».

Ηδη οι πράκτορες της «17 Ν» πέτυχαν μερικούς από τους στόχους των αφεντικών τους. Πρώτον όπως ανακοινώθηκε χτες, η ελληνική κυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή τη συμφωνία δικαστικής συνδρομής με τις ΗΠΑ. Πρόκειται για τη συμφωνία που υπαγορεύει ότι η Ελλάδα υποχρεούται να ικανοποιεί τα «αντιτρομοκρατικά» αιτήματα των Αμερικανών, ακόμα κι όταν αυτό αντίκειται στην εσωτερική ελληνική νομοθεσία!

Δεύτερον, οι σφαίρες που έριξαν στο Βρετανό ακόλουθο αποδείχτηκαν το ικανό «αντικλείδι» για να περάσει η διαβόητη συμφωνία «αστυνομικής συνεργασίας» με τις ΗΠΑ, όχι πια από το παράθυρο, αλλά απευθείας από την πόρτα.

Τρίτον, με τη διατεταγμένη δολοφονική αποστολή τους, «επικύρωσαν» την προχτεσινή δήλωση του Ν. Μπερνς, ο οποίος εξάγγειλε την έναρξη μιας απόλυτα ανεξέλεγκτης τακτικής «αντιτρομοκρατικών» κόλπων, λέγοντας ότι θα συναντάται και θα αποφασίζει για τέτοια θέματα με τον υπουργό Δημόσιας τάξης, χωρίς να γίνονται ανακοινώσεις και μυστικά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Οι προβοκάτορες της «17 Ν» επέστρεψαν με τη γνωστή μέθοδο: Με το αίμα ως κατάλληλο «λιπαντικό», πρόσφεραν το απαραίτητο άλλοθι στους μηχανισμούς καταστολής και στους ιδεολογικούς εκπροσώπους τους, να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα τους σχεδιασμούς για περαιτέρω αυταρχικοποίηση της εσωτερικής κοινωνικής και πολιτικής ζωής. Η συμβολή τους ήταν απαραίτητη αφού η αστυνομοκρατία της εποχής της ΟΝΕ θα πρέπει μάλλον να λάβει νέα ώθηση. Οι «ελεύθεροι σκοπευτές» κατά του λαϊκού κινήματος χτύπησαν ξανά. Τώρα το λαϊκό κίνημα θα έχει να αντιμετωπίσει και τους πράκτορες που δρουν στο «φως». Οι άλλοι πράκτορες, αυτοί που δρουν στο «σκοτάδι», η «17 Ν», έστειλε στους πρώτους την πρόσκληση και εκείνοι έρχονται. Αυτό θα πει αγαστή συνεργασία. Γι' αυτό άλλωστε υπάρχουν οι πράκτορες της «17 Ν». Για να προλειάνουν την έφοδο των πρακτόρων της CIA και των υπόλοιπων «ευαγών» ιδρυμάτων.


Ν. Μπ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ