Παρασκευή 9 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιδράσεις για τη δολοφονία

«Οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί δε βρίσκονται μέσα στο λαό. Είναι αυτοί που θέλουν να υπάρχουν προσχήματα για τη λήψη πιο αντιδραστικών μέτρων κατά του λαού». Το παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή του για το θέμα το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, η οποία ολόκληρη δημοσιεύεται στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας.

Τον αποτροπιασμό του για τη δολοφονία του στρατιωτικού ακόλουθου εκφράζει και το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού. Στη σχετική ανακοίνωσή του καταγγέλλει τις «πράξεις τυφλής βίας, που αποτελούν προβοκάτσια σε βάρος της χώρας και της δημοκρατικής ομαλότητας, υποσκάπτουν τους θεσμούς και εκθέτουν τη χώρα σε σενάρια "αυτοεπιβεβαιούμενης προφητείας" και προκαλούν τεράστια ερωτηματικά για το ποιοι πραγματικά οπλίζουν το χέρι των δολοφόνων - τρομοκρατών».

Με ανακοίνωσή του και το ΔΗΚΚΙ καταδικάζει την «τρομοκρατική ενέργεια» και επισημαίνει «τη μικρή χρονική απόσταση μεταξύ αυτής και της απαράδεκτης έκθεσης της επιτροπής του αμερικανικού κογκρέσου για την τρομοκρατία στην Ελλάδα». Υπογραμμίζει ωστόσο πως «τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες δεν μπορούν και δεν πρέπει να οδηγήσουν σε αποδοχή των αντιδημοκρατικών απαιτήσεων των ΗΠΑ σε βάρος του λαού και της χώρας».

Οι δικαστικές αρχές γνωρίζουν ονόματα υπόπτων! Αυτό ισχυρίστηκε χτες βράδυ μιλώντας στο κανάλι «Μέγκα» ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Στέλιος Παπαθεμελής. Συγκεκριμένα δήλωσε - απαντώντας σε σχετική ερώτηση - ότι κατά την περίοδο της υπουργίας του και μία βδομάδα πριν «εξαναγκαστεί σε παραίτηση, στις 30/5/1995, με τη διαδικασία της δικαστικής συνδρομής έφτασαν στα χέρια του στοιχεία προερχόμενα από τις μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας, από τα αρχεία της ΣΤΑΖΙ». Στα στοιχεία αυτά «περιλαμβάνονταν και ονόματα», τα οποία εν συνεχεία «παραδόθηκαν στις δικαστικές αρχές». Ωστόσο, συμπλήρωσε με νόημα, ότι διαπίστωσε μια «επιφυλακτικότητα να προχωρήσουν οι δικαστικές αρχές στη θεμελίωση δίωξης για δύο τουλάχιστον υποθέσεις» και εξέφρασε την επιθυμία του να είχε επιδειχτεί μεγαλύτερη τόλμη απ' αυτές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ