Παρασκευή 9 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΚΑΛΤΣΩΝΗΣ
Ωριμη ανάγκη ο διαχωρισμός Εκκλησίας - κράτους

Εκδήλωση της «Ενωσης Ελλήνων Πολιτών»

Στην ανάγκη του διαχωρισμού της Εκκλησίας και του κράτους αναφέρθηκε ο Δ. Καλτσώνης εκ μέρους του ΚΚΕ, κατά τη χτεσινή εκδήλωση με θέμα τις σχέσεις Εκκλησίας και κράτους, που διοργάνωσε η «Ενωση Ενεργών Πολιτών». Ο Δ. Καλτσώνης είπε ότι ο διαχωρισμός είναι ένα ώριμο αίτημα, ενώ την υπάρχουσα διαπλοκή αξιοποίησαν και αξιοποιούν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, ποντάροντας στο κύρος, στην ιδεολογία και το μηχανισμό της Εκκλησίας, με απώτερο στόχο να εξασφαλίσουν τον κατευνασμό των λαϊκών στρωμάτων και να συνεχίσουν την πολιτική τους.

Ο ομιλητής είπε επίσης ότι ο διαχωρισμός πρέπει να προχωρήσει όχι βίαια, αλλά μέσα από διεξοδική συζήτηση, ενώ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ γιατί αρνήθηκαν την πρόταση του ΚΚΕ για αναθεώρηση του άρθρου 3 του Συντάγματος, που θα άνοιγε το δρόμο για το διαχωρισμό. Επίσης, ζήτησε να καταργηθεί ένα νομοθετικό πλαίσιο που βασίζεται σε μεταξικούς νόμους και αφορά τον προσηλυτισμό.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος είπε ότι η συζήτηση θα πρέπει να διεξαχθεί με σοβαρότητα και νηφιαλιότητα και όχι με ερασιτεχνισμό και δημαγωγία.

Στη χτεσινή εκδήλωση μίλησαν επίσης η βουλευτής της ΝΔ Αννα Ψαρούδα Μπενάκη, ο βουλευτής του ΣΥΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ Τάκης Παππάς, ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Β. Φίλιας, ο πολιτειολόγος Κ. Ζουράρις και ο συγγραφέας Ι. Χατζηφώτης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ