Παρασκευή 9 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μαχητική αντιΝΑΤΟική διαδήλωση στη Μυτιλήνη

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του λαού της Μυτιλήνης στο κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης του νησιού για τη χτεσινοβραδινή συγκέντρωση στο Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Είχε προηγηθεί η έντονη δράση και η επίμονη δουλιά των φιλειρηνιστών, προκειμένου να ενημερωθούν οι κάτοικοι του νησιού για το χαρακτήρα της ΝΑΤΟικής άσκησης «DYNAMIC MIX», για τα νέα εγκληματικά σχέδια του ΝΑΤΟ για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και για την ανάγκη έντασης της λαϊκής αντίστασης και πάλης.

Η συμμετοχή του κόσμου στη συγκέντρωση ήταν τέτοια που μετά το πέρας των ομιλιών και των παρεμβάσεων από εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου, του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ και του Παραρτήματος της ΕΕΔΥΕ, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπως και έγινε. Κατά τη διάρκεια της πορείας μοιράστηκε η προκήρυξη της Επιτροπής Ειρήνης, που γινόταν δεκτή με ενθουσιασμό από τους περαστικούς στους δρόμους και τους θαμώνες των καταστημάτων στην προκυμαία.

Οι διαδηλωτές δεν εξέφρασαν μόνο την αντίθεσή τους στην άσκηση, αλλά και την απαίτηση για άμεσο κλείσιμο των βάσεων και άμεση αποχώρηση της χώρας από το ΝΑΤΟ. Τα σχετικά τους συνθήματα εξέφρασαν το λαϊκό αίσθημα όπως φάνηκε από την επιδοκιμαστική στάση και τα αντίστοιχα σχόλια του κόσμου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ