Τετάρτη 18 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η σύγχρονη Ελλάδα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Φτώχεια, μεγάλη ανεργία, ιδιαίτερα σε νέους και γυναίκες, εκμετάλλευση των αλλοδαπών εργαζομένων για την τόνωση της οικονομίας, δηλαδή των μεγάλων αφεντικών. Αυτά είναι μερικά από τα στοιχεία που διαμορφώνουν την κατάσταση στη χώρα μας το 2002, σύμφωνα με τη Γιουροστάτ. Την ίδια ώρα, στην έκθεση του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών, για το «κοινωνικό πορτρέτο της Ελλάδας το 2001» γίνεται αναφορά στα πλεονεκτήματα της «ευελιξίας» στην αγορά εργασίας!

Παρ' όλα αυτά και η τελευταία έκθεση επιβεβαιώνει μερικά σημαντικά στοιχεία για την περασμένη χρονιά. Η ανεργία των νέων μεταξύ 15 και 24 ετών έφτασε στο ποσοστό - ρεκόρ του 29%! Η ανεργία των γυναικών έφτασε στο 16,3% έναντι 7,2% των ανδρών. Το 29,6% των μαθητών που αποχώρησαν από το σχολείο επικαλέστηκε μαθησιακές δυσκολίες και το 24,4% οικονομικές δυσκολίες και την ανάγκη για εργασία. Μα και στον τομέα της Υγείας, το 37,8% των Ελλήνων δηλώνουν «πολύ δυσαρεστημένοι».

Αυτή είναι η «ισχυρή Ελλάδα» της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη. Αυτές είναι οι συνέπειες των διαρθρωτικών αλλαγών στην Παιδεία, την Υγεία κλπ. Αυτή είναι η περίφημη κυβερνητική πολιτική «κοινωνικής προστασίας»... Αυτή την Ελλάδα υπερασπίζονται οι υπηρέτες του κυβερνητικού συνδικαλισμού και οι κάθε λογής συνομιλητές της κυβέρνησης, στους «κοινωνικούς διαλόγους» της απάτης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ