Τετάρτη 18 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Κήρυξαν» τον...

Στις 12 Σεπτέμβρη 2001, το επόμενο μόλις πρωινό από την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, ο «Ρ» ...προφήτευε πώς επρόκειτο να αξιοποιηθεί εκείνο το χτύπημα από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό:

«(...) είναι προφανές ότι (οι ΗΠΑ) δε θα σταματήσουν πλέον μπροστά σε τίποτα για την υλοποίηση του γνωστού "Πολέμου των Αστρων". Τι κι αν η λεγόμενη "αντιπυραυλική ασπίδα" δεν μπορεί να ανακόψει αεροπλάνα που μετατρέπονται σε πυραύλους...», σημείωνε ο «Ρ» για τις μέρες που θα έρχονταν.

***

Χτες, μόλις, η ...προφητεία επαληθεύτηκε. Οπως μετέδωσαν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, Αμερικανοί αξιωματούχοι του Πενταγώνου επιβεβαίωσαν την πληροφορία: Ο Μπους έδωσε εντολή για την έναρξη ανάπτυξης ενός συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας με δέκα ανασχετικούς πυραύλους σε αμερικανική βάση στην Αλάσκα, μέχρι το 2004...

Αυτή η εξέλιξη, που επρόκειτο να επισημοποιηθεί αργά χτες και διά στόματος Μπους, αποτελεί ένα θανάσιμο για την ανθρωπότητα κρίκο στην αλυσίδα του ιμπεριαλιστικού φρενοκομείου που στήθηκε μετά τις 11 Σεπτέμβρη.


ΓΡΑΦΟΥΝ: ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ