Τετάρτη 18 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να επεκταθεί το δίκτυο του ΟΤΕ στο ΝΑ Πήλιο

Την επέκταση του δικτύου του ΟΤΕ στο Νοτιοανατολικό Πήλιο και συγκεκριμένα στο Δήμο Σηπιάδος του Ν. Μαγνησίας, ζητούν με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και Τ. Τσιόγκας.

Οι δύο βουλευτές επισημαίνουν ότι δεκάδες οικογένειες στο συγκεκριμένο δήμο είναι αποκλεισμένοι από τη δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας, αφού υπάρχει πλήρης έλλειψη δικτύου του ΟΤΕ. Πρόκειται για μια μεγάλη περιοχή μεταξύ Πλατανιά και Κατηγιώργη, που περιλαμβάνει αρκετούς οικισμούς. Προσελκύει μάλιστα και το ενδιαφέρον αρκετών άλλων για μόνιμη κατοικία, ενώ παράλληλα υπάρχει και η προοπτική να κατασκευαστεί και παραθεριστικό χωριό στην περιοχή Τρόχαλα, από το Σύλλογο Εφοριακών Υπαλλήλων. Οι βουλευτές τονίζουν ότι «το μοναδικό επιχείρημα του ΟΤΕ για τη μη επέκταση του δικτύου είναι το υψηλό κόστος, που έως ένα βαθμό είναι κατανοητό και από τους ίδιους τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι μάλιστα δηλώνουν ότι είναι διατεθειμένοι να συμβάλλουν στο κόστος σύνδεσης, αν η οικονομική επιβάρυνση για τον καθένα θα κινείται σε λογικά πλαίσια».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ, ρωτούν αν ο υπουργός και η κυβέρνηση προτίθεται να δώσει λύση στο πρόβλημα της άμεσης σύνδεσης της περιοχής με το δίκτυο του ΟΤΕ και να συμβάλει στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ