Τετάρτη 18 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΑΡΧΙΑ ΑΛΜΥΡΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Θα ληφθούν μέτρα για τις αγροτικές ζημιές;

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Τα προβλήματα των αγροτών και συνεταιρισμών της επαρχίας Αλμυρού, που υπέστησαν ζημιές από την κακοκαιρία τον περασμένο χειμώνα, αλλά και το καλοκαίρι, επισημαίνουν σε Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας.

«Με το υπ' αριθμ. Πρωτ. 606/14-1-2002 έγγραφο της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών επαρχίας Αλμυρού, αναφέρεται στην Ερώτηση, η εν λόγω συνεταιριστική οργάνωση επανέρχεται στο θέμα των ζημιών, που προκλήθηκαν τη φετινή περίοδο από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν την επαρχία Αλμυρού. Πιο συγκεκριμένα, τη χρονική περίοδο Δεκέμβρης 2001 - Γενάρης 2002 υπέστησαν σοβαρότατες ζημιές, το σύνολο της αγροτικής παραγωγής καθώς και βιομηχανικές εγκαταστάσεις (π.χ. Αγροτικός Συνεταιρισμός Ν. Αγχιάλου "Η ΔΗΜΗΤΡΑ", από την παρατεταμένη κακοκαιρία - χιονόπτωση) και τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν στην περιοχή.

Λίγους μήνες αργότερα (Αύγουστος - Σεπτέμβριος 2002), οι παρατεταμένες βροχοπτώσεις και η σημειωθείσα χαλαζόπτωση, δημιούργησαν νέα προβλήματα και μεγάλες καταστροφές, τόσο στην παραγωγή όσο και στην ποιότητα αρκετών αγροτικών προϊόντων, όπως σταφύλια, βαμβάκι, βιομηχανική ντομάτα κλπ.

Σαν συνέπεια όλων αυτών των καταστροφών και των προβλημάτων, που προέκυψαν για τις αγροτικές καλλιέργειες και αφού διαπιστώνεται σήμερα αντικειμενική αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεων προς την ΑΤΕ ΑΕ, τόσο των συνεταιριστικών οργανώσεων, όσο και των αγροτών, η ΕΑΣ επαρχίας Αλμυρού εκφράζει συγκεκριμένα και δίκαια αιτήματα όπως κάλυψη τόκων και τοκοχρεολυτικών δόσεων, ρύθμιση οφειλών κ.ά. η ικανοποίηση των οποίων θα ανακουφίσει τους πληγέντες αγρότες και τις οργανώσεις τους».

Στο «διά ταύτα», οι βουλευτές του ΚΚΕ καλούν τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει «τι συγκεκριμένα μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, ώστε να ικανοποιηθούν τα συγκεκριμένα αιτήματα των αγροτών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ