Τετάρτη 18 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κλιμακώνεται η «αντιτρομοκρατική» εκστρατεία

Γρηγοριάδης Κώστας

Μικρές, αλλά σημαντικές είναι οι παρακάτω ειδήσεις από αμερικανικές και βρετανικές εφημερίδες του Σαββατοκύριακου. Σύμφωνα με τους «Νιου Γιορκ Τάιμς», ο Τζ. Μπους συνέταξε κατάλογο με τα ονόματα περίπου 25 τρομοκρατών και εξουσιοδότησε εφ' άπαξ τη ΣΙΑ να τους σκοτώσει. Ο κατάλογος θα εμπλουτίζεται συνεχώς, γράφει η εφημερίδα, αλλά δεν έχουν γίνει γνωστά τα κριτήρια, σύμφωνα με τα οποία θα προστίθενται και νέα ονόματα.

Επίσης, οι «Τάιμς» και η «Σάντεϊ Τέλεγκραφ» ισχυρίζονται ότι η αναφορά του Ιράκ για τα οπλικά του συστήματα είναι ανεπαρκής και, επομένως, παραβιάζει τους όρους του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Οι πληροφορίες των εφημερίδων προέρχονται - όπως λένε - από πηγές των αμερικανικών και βρετανικών μυστικών υπηρεσιών. Και συμπληρώνουν ότι στις αρχές Γενάρη χιλιάδες Βρετανοί στρατιώτες θα αναπτυχθούν στον Κόλπο, εν αναμονή του πολέμου που μπορεί να αρχίσει και μέσα στο Φλεβάρη.

Δεκαπέντε μήνες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον, μπορεί να μην έχει δοθεί στη δημοσιότητα κανένα ουσιαστικό στοιχείο από τις έρευνες, που υποτίθεται πως διεξάγουν οι αμερικανικές, μυστικές και φανερές υπηρεσίες, αλλά η «αντιτρομοκρατική» εκστρατεία των ΗΠΑ και των «συμμάχων» τους κλιμακώνεται συνεχώς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ