Τετάρτη 18 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Ο «προφήτης» ... Πανταγιάς!

«...οι δυο κοινότητες στην Κύπρο πρέπει να λειτουργήσουν στο κράτος που θα προκύψει από τις διαπραγματεύσεις...».

«Η αναδιοργάνωση του κυπριακού κράτους θα καθοριστεί υποχρεωτικά... από την ανάγκη εξασφάλισης σε συνταγματικό και νομικό επίπεδο της ισοτιμίας και ασφάλειας των δυο κοινοτήτων».

«...δεν πρέπει να αγνοήσουμε καμία συνταγματική-νομική μορφή...».

«...δεν υπάρχουν σοβαροί λόγοι να αποκλειστούν ακόμη και άλλες μορφές οργάνωσης του νέου κυπριακού κράτους»!

***

Ποιος τα λέει όλα αυτά; Και πότε τα λέει;

Μην κουράζεστε. Ο κ. Πανταγιάς - ο εξ απορρήτων σύμβουλος του Κ. Σημίτη - ήταν αυτός που «προφήτεψε», σε ένα άρθρο του στην «Ελευθεροτυπία» στις 9/1/2000, ότι στην Κύπρο θα προκύψει «νέο κράτος» μέσα από «διαπραγματεύσεις»!

Ηταν ο εξ απορρήτων του κ. Σημίτη που «προφήτεψε», δυο χρόνια πριν (!), ότι δεν πρέπει να αγνοηθεί καμία «νομική και συνταγματική μορφή» αυτού του «νέου κράτους», τουτέστιν η εκτρωματική συνταγματική και νομική μορφή που περικλείει το «σχέδιο Ανάν»!

Ο εξ απορρήτων του κ. Σημίτη ήταν αυτός που, δύο χρόνια πριν (!), «συμβούλευε» να μην αποκλειστεί το ενδεχόμενο μιας «αναδιοργάνωσης» του «νέου κυπριακού κράτους» στη βάση της παροχής «ισοτιμίας» ανάμεσα σε μια κοινότητα της τάξης του 90% και μια κοινότητα της τάξης του 10% στην Κύπρο, τουτέστιν το «50-50» των εξουσιών που προβλέπει το «σχέδιο Ανάν»!

***

Οπως βλέπετε, τους πήρε δυο χρόνια για να υλοποιήσουν την ...«προφητεία».

Εμείς θυμίζουμε ότι εκείνο το άρθρο, που είχε χαρακτηριστεί σε Ελλάδα και Κύπρο έμμεση υπόδειξη για αποδοχή μιας «λύσης» Συνομοσπονδίας στην Κύπρο, είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Θυμίζουμε ότι με αφορμή εκείνο το άρθρο ο Θ. Πάγκαλος είχε ζητήσει την «κλοτσηδόν» αποπομπή του Πανταγιά από το Μέγαρο Μαξίμου. Οσο για τον Ε. Βενιζέλο, είχε αναρωτηθεί: «Τι είναι επιτέλους ο κ. Πανταγιάς, πρωθυπουργός ή υπουργός Εξωτερικών για να προτείνει Συνομοσπονδία;».

Οπως αποδεικνύεται σήμερα, ο Πανταγιάς δεν ήταν παρά η φωνή των κυρίων του. Του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών. Αυτών που, τελικά, προωθούν, μέσα από την αποδοχή του «σχεδίου Ανάν», όσα ...«προφήτεψε» ο εξ απορρήτων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ