Τετάρτη 18 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Παραληρηματικός αντικομμουνιστικός λόγος

Ως «πλασιέ» του «σχεδίου Ανάν» και επιτιθέμενος ταυτόχρονα εναντίον του ΚΚΕ, εμφανίστηκε χτες στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος! Δε διατύπωσε την παραμικρή επιφύλαξη για τις αποφάσεις της Κοπεγχάγης και πρότεινε την υιοθέτηση των βασικών στοιχείων του «σχεδίου Ανάν».

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, σε ένα αντικομμουνιστικό παραλήρημα, άσκησε κριτική εφ' όλης της ύλης στο ΚΚΕ, μιλώντας για «έμμονη ιδέα ότι για όλα τα δεινά στον πλανήτη φταίει ο ιμπεριαλισμός και κυρίως ο Συνασπισμός», με κατηγορίες για «δογματικές υπεραπλουστεύσεις». Οπως είπε χαρακτηριστικά για το Κυπριακό, «θέλει μεγάλη δόση γραφειοκρατικού συγκεντρωτισμού για να χαιρετίζεις ευκαιριακές συγκεντρώσεις όπου λέγονται συνθήματα "η Κύπρος είναι ελληνική"». Κατηγόρησε το ΚΚΕ για τις πολιτικές θέσεις του για το «Κοινωνικό Φόρουμ» και μίλησε για αντίληψη, του «για όλα φταίνε τα μέλη και ποτέ η ηγεσία»!

Αποκαλυπτικά για τις προθέσεις του ΣΥΝ, ήταν τα όσα ανέφερε ο πρόεδρός του, τονίζοντας πως «οι αποφάσεις της Κοπεγχάγης δημιουργούν ένα νέο πιο θετικό πλαίσιο σε όλο το πλέγμα σχέσεων μεταξύ Ελλάδος - Τουρκίας - Κύπρου»,προσθέτοντας πως «τα καθοριστικά στοιχεία αυτών των αποφάσεων είναι η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ και η επιβεβαίωση με κατ' αρχήν χρονική συγκεκριμενοποίηση του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της Τουρκίας». Εκτίμησε, μάλιστα, ότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για «την ειρηνική διευθέτηση των ελληνοτουρκικών διαφορών και τη διαμόρφωση κλίματος ειρήνης και συνεργασίας».

«Διαφημιστική» αναφορά έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΝ για το «σχέδιο Ανάν», αναλαμβάνοντας την ...«εξ αριστερών» υπεράσπισή του. Οπως είπε, «από την αρχή ο ΣΥΝ υιοθέτησε τη θέση ότι το "σχέδιο Ανάν" έπρεπε να συζητηθεί και στήριξε την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με βάση το σχέδιο αυτό για την επίλυση του Κυπριακού». Παράλληλα, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος άσκησε πολεμική στις θέσεις του ΚΚΕ για το «σχέδιο Ανάν», λέγοντας πως «απόψεις που λένε ότι η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, όπως έγινε, ισοδυναμεί με οριστική διχοτόμηση τι θέλουν; Η Κύπρος μόνη, εκτός Ευρώπης, εκτός πρωτοβουλιών του ΟΗΕ; Διαμελισμένη, όπως είναι σήμερα;». Παράλληλα, μίλησε για «αφορισμούς στο όνομα δογματισμών». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «οι απόψεις που απορρίπτουν το "σχέδιο Ανάν" δεν αποδέχτηκαν ποτέ την ιδέα της ομοσπονδίας, την οποία θεωρούν προδοτική»!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ