Παρασκευή 3 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σάλπισμα ξεσηκωμού στη Βόρεια Ελλάδα

Θεσσαλονίκη

INTIME NEWS

Θεσσαλονίκη
Μαζικό λαϊκό ξεσηκωμό για να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ, που προσπαθεί να βάλει στο «γύψο» το δικαίωμα στην εργατική - λαϊκή κινητοποίηση, σάλπισε η χτεσινή μεγάλη διαδήλωση των Κομματικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Από το βήμα της συγκέντρωσης στο Αγαλμα Βενιζέλου, ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, σημείωσε ότι το νομοσχέδιο αποτελεί έναν ακόμα σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα μέτρων έντασης της κρατικής τρομοκρατίας, του αυταρχισμού και της καταστολής, που προώθησαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, για να στηρίξουν την επίθεση του κεφαλαίου σε βάρος των εργατικών - λαϊκών αναγκών.

Οπως είπε, «εκφράζει τη μεγάλη ανησυχία της κυβέρνησης για την δυσκολία πλέον να πείσει και το πιο κοντινό της ακροατήριο. Διότι η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων έχει συντριβεί και το ξέρει πολύ καλά, είτε λόγω της εκβιαστικής δράσης του επιχειρηματικού ομίλου "στης Αρτας το γιοφύρι", στο έργο του Μετρό χωρίς να τους δίνονται αποζημιώσεις, είτε από την κοροϊδία του ΟΑΣΘ, που για όποιον έχει την οικονομική δυνατότητα να κινηθεί φοβάται μην πνιγεί ή καεί αν ποτέ φτάσει, είτε από το γδάρσιμο του δήμου με τα πρόστιμα στάθμευσης. Εχει συντριβεί επίσης από το γεγονός των νέων χιλιάδων ανέργων αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας όσων ακόμη εργάζονται κάτω από την εφαρμογή των ΠΝΠ και αμείβονται κοντά στον κατώτατο, μην μπορώντας να καλύψουν πλέον και τα βασικά για την επιβίωσή τους. Εχει συντριβεί τέλος από τα χρέη που πνίγουν τους χιλιάδες μικρούς και μεσαίους, τα χαράτσια και την αναδουλειά».

Ο Λ. Στολτίδης

MotionTeam

Ο Λ. Στολτίδης
Κάλεσε τους αυτοαπασχολούμενους να μη γίνουν φερέφωνα της ίδιας τους της καταδίκης, τονίζοντας ότι «η θέση τους και η ίδια τους η σωτηρία είναι στο πλευρό των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων, των ανέργων, της νεολαίας».

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης, μέχρι την πλατεία Αριστοτέλους, με τα πανό των Κομματικών Οργανώσεων και των Οργανώσεων της ΚΝΕ να προβάλλουν τα συνθήματα «Αυτός ο νόμος να μείνει στα χαρτιά» και «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει».

Μαζικές πικετοφορίες και εξορμήσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης σε Καλαμαριά και Θέρμη. Στις Σέρρες, στη Βέροια και στη Νάουσα έγιναν πικετοφορίες στο κέντρο των πόλεων. Τέλος, σε μαζική συγκέντρωση και πορεία εξελίχθηκε η εξόρμηση που είχε προγραμματιστεί να γίνει στην Κατερίνη.


Θεσσαλονίκη

MotionTeam

Θεσσαλονίκη

Αλεξανδρούπολη
Αλεξανδρούπολη

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ