Παρασκευή 3 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ
Διαμαρτυρία στα γραφεία της ΕΤΑΔ ΑΕ ενάντια σε απολύσεις

Κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου ΑΕ πραγματοποίησε χτες η Επιτροπή Αγώνα Μισθωτών Δικηγόρων, απαιτώντας την ανάκληση των απολύσεων δύο συναδέλφων τους μισθωτών δικηγόρων.

Οπως τονίζει η Επιτροπή Αγώνα σε ανακοίνωσή της, οι δύο δικηγόροι «είχαν προσληφθεί στην εταιρεία με σύμβαση έμμισθης εντολής για ορισμένο χρόνο, που έληξε και δεν ανανεώθηκε. Ωστόσο, όπως είναι γνωστό, η σύμβαση έμμισθης εντολής είναι πάντοτε αορίστου χρόνου σύμφωνα με τον νόμο και επομένως η "διακοπή της συνεργασίας" των συναδέλφων είναι παράνομη και μάλιστα χωρίς την καταβολή της προβλεπόμενης αποζημίωσης».

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, τα συνθήματα της Επιτροπής Αγώνα ακούστηκαν δυνατά και μοιράστηκε μαζικά η ανακοίνωσή της. Μεγάλος αριθμός εργαζομένων από όλα τα Τμήματα πήρε την ανακοίνωση και συζήτησε με τους συγκεντρωμένους. Η διεύθυνση της εταιρείας δεσμεύτηκε για συνάντηση με τους απολυμένους και τους εκπροσώπους της Επιτροπής Αγώνα την ερχόμενη Δευτέρα.

Το θέμα προγραμματιζόταν να τεθεί και στη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας.

Παράλληλα, η Επιτροπή καλεί σε μαζική συμμετοχή στην ιδρυτική Γενική Συνέλευση για τη συγκρότηση Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων, την Κυριακή 19/7, στις 10 π.μ., στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγίας Φιλοθέης 5β, πλατεία Μητροπόλεως).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ