Παρασκευή 3 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
Ξεδιάντροπος υπερασπιστής κάθε αντεργατικού σχεδίου

Το ρόλο του ως ξεδιάντροπου υπερασπιστή των αντεργατικών - αντιλαϊκών σχεδιασμών κυβέρνησης και κεφαλαίου επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά χτες ο γνωστός εργατοπατέρας, πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, μιλώντας στη Βουλή για το αντιδραστικό νομοσχέδιο χτυπήματος των διαδηλώσεων.

Τοποθετούμενος κατά τη διαδικασία της ακρόασης φορέων στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ισχυρίστηκε ότι... με ένα «"ναι" σε ένα νομοσχέδιο ή "όχι", κρύβεται η πραγματική ουσία των πραγμάτων» (!), ενώ κατά τη γνωστή καραμέλα του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού... «διαμαρτυρήθηκε» ότι «έχει αγνοηθεί πλήρως ο κοινωνικός και πολιτικός διάλογος».

Αφήνοντας κατά μέρος τα όποια προσχήματα, απαίτησε το νομοσχέδιο να στοχεύσει ακόμα πιο προσανατολισμένα τις κινητοποιήσεις του ταξικού εργατικού κινήματος, εκφράζοντας την... απορία του πώς «μία κυβέρνηση όπως η παρούσα», που επί των ημερών της «με τη συμβολή της πολιτείας και των οργάνων της αστυνομίας μπορέσαμε και ξεπεράσαμε το να διαλύουν κομματικοί στρατοί συνέδρια συνδικάτων», δεν συμπεριέλαβε στο νομοσχέδιό της «την προστασία της κοινωνικής ζωής από τέτοιου είδους δραστηριότητες»!

Σχολιάζοντας την προκλητική τοποθέτηση του Γ. Παναγόπουλου, το ΠΑΜΕ σημειώνει τα εξής: «Κύριε Χρυσοχοΐδη, στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής βγάλατε τον γνωστό εργατοπατέρα Παναγόπουλο για να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο που επιχειρεί να φιμώσει τη φωνή των εργατών, χτυπώντας τις διαδηλώσεις. Δεν μας κάνει εντύπωση ότι ο ίδιος είπε ότι δεν μπορεί να πει ούτε "ναι", ούτε "όχι". Να θυμίσουμε ότι: Η κυβέρνηση της ΝΔ τον έχρισε πρόεδρο της ΓΣΕΕ με τα ΜΑΤ απέναντι στα συνδικάτα και τους εργαζόμενους. Είναι αυτός που δεν μπορεί να κινητοποιήσει παραπάνω από 52 και μάλιστα την Πρωτομαγιά. Είναι αυτός που βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του σε όλες τις απαιτήσεις του ΣΕΒ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ