Παρασκευή 3 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ
Μέρα δράσης την Τρίτη 7 Ιούλη

«Πληρώσαμε πολλά! Δεν θα πληρώσουμε ξανά! Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία». Με το σύνθημα αυτό η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου οργανώνει μέρα δράσης για τον κλάδο την Τρίτη 7 Ιούλη, με κινητοποιήσεις σε διάφορες πόλεις.

Η Ομοσπονδία καλεί κάθε σωματείο να συνεδριάσει άμεσα και να προχωρήσει στον δικό του σχεδιασμό, στηρίζοντας αυτήν την προσπάθεια.

Οπως επισημαίνει, φιλοδοξεί η μέρα δράσης «να αποτελέσει το σκαλοπάτι μιας γενικότερης προσπάθειας να φτάσουμε σε όσο το δυνατό περισσότερους χώρους δουλειάς και εργαζόμενους. Με οργανωμένες εξορμήσεις, περιοδείες, σύντομες συνελεύσεις και συγκεντρώσεις να συζητήσουμε τις εξελίξεις με τους εργαζόμενους και το πλαίσιο πάλης που έχουμε διαμορφώσει, εμπλουτισμένο με τα ειδικά ζητήματα κάθε χώρου».

Στην Αθήνα, η κινητοποίηση θα γίνει στην Ομόνοια στις 6.30 μ.μ. και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας και τον ΣΕΒ.

Στη Θεσσαλονίκη, το Συνδικάτο Τύπου - Χάρτου Κεντρικής Μακεδονίας οργανώνει συγκέντρωση στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης στις 7.30 μ.μ., ενώ ήδη πραγματοποιεί εξορμήσεις σε εργοστάσια του κλάδου. Χτες έγιναν περιοδείες στις επιχειρήσεις «Χαρτέλ» και «Σάλκο» στη Σίνδο.

«Απολύσεις, δραστική περικοπή των μισθών, ωράρια - λάστιχο, χτύπημα των συμβάσεων εργασίας, εντατικοποίηση, εργοδοτικοί εκβιασμοί και καταπάτηση των εργατικών δικαιωμάτων, εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι. Αυτή είναι η πραγματικότητα, το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί για την πλειοψηφία των εργαζομένων μετά το τέλος της καραντίνας», τονίζει στο κάλεσμά της η Ομοσπονδία και ξεκαθαρίζει: «Δεν αποδεχόμαστε την κανονικότητά τους, που είναι συμβιβασμός με την εντατικοποίηση της δουλειάς, τη μείωση των εργαζομένων και τις απολύσεις, την ανεργία, τη φτώχεια, τη ζωή με ψίχουλα. Η σκυτάλη περνάει στα δικά μας χέρια! Στα σωματεία και στους εργαζόμενους, για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε τα επόμενα αγωνιστικά βήματα. Να χτίσουμε το δικό μας μέτωπο που θα φέρει στην πρώτη γραμμή τα προβλήματα και τις δικές μας ανάγκες».

Η Ομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν για: Καμιά αρνητική αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις και στους μισθούς. Συνθήκες Υγείας και Ασφάλειας στους τόπους δουλειάς. Υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και ενίσχυση δικαιωμάτων. Υπαγωγή του κλάδου στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Να καταργηθούν οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και όλες οι αντεργατικές διατάξεις. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις κ.ά.

Συνέλευση του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου

Το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου προχωρά την Κυριακή 5 Ιούλη, στις 10.30 π.μ., σε Γενική Συνέλευση, στην αίθουσα συνεδριάσεων κάτω από τα γραφεία του (Αριστοτέλους 11-15, 5ος όροφος).

Στη συνέλευση θα υπάρξει επίσης ενημέρωση για τις εξελίξεις με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρώην εργαζόμενοι στην «Ελευθεροτυπία» και θα συζητηθούν τα βήματα για τη συνέχεια του αγώνα. Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου, μετά την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε στο υπουργείο Εργασίας μαζί με πρώην εργαζόμενους στην «Ελευθεροτυπία» στις 25 Ιούνη, ακολούθησε συνάντηση με την γγ του υπουργείου Αννα Στρατινάκη, όπου η αντιπροσωπεία του Συνδικάτου «επέμεινε να δοθεί απάντηση, που να ικανοποιεί τους συναδέλφους. Το κράτος κι η εργοδοσία να πληρώσουν τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις των εργαζομένων της πτωχευμένης εταιρείας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ