Παρασκευή 3 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Πάτρα

«Ο λαός με την πάλη του και με την "οργανωμένη απειθαρχία" του δεν θα "συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις". Κάτω τα χέρια από τους αγώνες του λαού»: Με αυτό το σύνθημα, οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ στην Πάτρα απαίτησαν να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο - έκτρωμα για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυναν ο Γρηγόρης Συμεωνίδης, απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας, και η Αγγελική Ξυδία, νομικός.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του Κόμματος, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης, στην τρομοκρατία και τον αυταρχισμό που θέλει να επιβάλει, πατώντας στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ.

Ξεχωριστή αναφορά έκανε στη μη συμμετοχή του πρέσβη των ΗΠΑ Τζ. Πάιατ στο «αναπτυξιακό» συνέδριο της εφημερίδας «Πελοπόννησος», που πραγματοποιείται στην πόλη, αποτέλεσμα της έντονης λαϊκής αντίδρασης ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της χώρας σε αυτούς. Εκλεισε λέγοντας: «Τους λέμε, λοιπόν, ότι αυτό που φέρνουν θα 'χει πολύ κακή τύχη, όπως και άλλα τέτοια κατά το παρελθόν, δεν θα εφαρμοστεί στη ζωή και θα 'ναι παράνομο στη συνείδηση του λαού μας, θα μείνει στα χαρτιά. Και, βεβαίως, το ΚΚΕ θα πρωτοστατήσει σ' αυτό. Η πάλη για τα ζωτικά προβλήματα των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων θα συνεχιστεί αμείωτη, και εδώ στην Πάτρα, όπως και παντού, με όλους τους μεγάλους ενόχους, με το ίδιο το σύστημα, να βρίσκονται στο κάδρο των υπευθύνων και στον πάσσαλο της ατίμωσης. Ισχύει πάντοτε το "δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις" και το λόγο έχει τώρα η "οργανωμένη απειθαρχία" του λαού μας».

Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ