Παρασκευή 3 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό η συγκέντρωση στην Αθήνα

Μυριόστομη την απαίτηση για την απόσυρση του αντεργατικού εκτρώματος ύψωσαν χτες χιλιάδες εργαζόμενοι από κάθε γωνιά του Λεκανοπεδίου με στεντόρεια φωνή, διαδηλώνοντας στην πλατεία Συντάγματος.

Στη μεγάλη συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ αντήχησε το κάλεσμα προς τους εργαζόμενους, στα φτωχά λαϊκά στρώματα, για ξεσηκωμό ώστε να αποκρουστεί η προσπάθεια να μπει στο «γύψο» το εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Γύρω στις 8 άρχισαν να καταφτάνουν οι προσυγκεντρώσεις των Κλαδικών και των Εδαφικών Οργανώσεων, με μέλη, φίλους, οπαδούς του ΚΚΕ, εργαζόμενους που θέλησαν να δείξουν την αντίθεσή τους στο κατάπτυστο νομοσχέδιο. Ανθρώπους του μόχθου, που δίνουν καθημερινά την πάλη για το μεροκάματο, που μπαίνουν μπροστά στην αναμέτρηση με την εργοδοσία, που ξέρουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει «ταλαιπωρία από μειοψηφίες» στους χώρους δουλειάς: εκεί που μια χούφτα αφεντικά, με τις πλάτες της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων, τσακίζουν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών, φορτώνουν άλλη μια κρίση στις πλάτες των εργαζομένων. Φτωχοί αυτοαπασχολούμενοι που βλέπουν το όποιο εισόδημά τους να εξανεμίζεται, αφού τους πνίγει η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Με τα δικά τους πανό οι φοιτητές από σχολές της Αθήνας, στέλνοντας το μήνυμα ότι οι αγώνες του λαού και της νεολαίας δεν πρόκειται να σταματήσουν, η «οργανωμένη απειθαρχία» θα βάλει στο συρτάρι αυτό το τερατούργημα.


Κάθε πανό, κάθε σύνθημα και μια ακόμα προειδοποίηση σε κυβέρνηση και κεφάλαιο ότι ο λαός δεν θα επιτρέψει την υπονόμευση των κατακτήσεών του, των ελευθεριών και των δικαιωμάτων του, της πάλης του ενάντια στην αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική. «Να αποσυρθεί τώρα ο νόμος - έκτρωμα για τις διαδηλώσεις - Τίποτα δεν θα σταματήσει τον αγώνα για το δίκιο του λαού», «Των καπιταλιστών η δημοκρατία είναι για το λαό καταστολή και βία!», «Πάρτε πίσω τον νόμο - έκτρωμα, κανένα μέτρο καταστολής του λαού», ήταν μερικά από τα συνθήματα στα πανό. Ενώ οι ντουντούκες και οι χιλιάδες που ξεκίνησαν από τις προσυγκεντρώσεις γεμίζοντας ένα ογκώδες συλλαλητήριο την πλατεία Συντάγματος βροντοφώναζαν: «Να αποσυρθεί ο νόμος της ντροπής, όλοι στο δρόμο της ανυπακοής», «Εμπρός λαέ, ξεσηκωμός, να σπάσει της κυβέρνησης ο αυταρχισμός», «η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει», «Ανυπακοή και απειθαρχία, καμία θυσία για την πλουτοκρατία».

Η συγκέντρωση ήταν η πρώτη απάντηση στον αυταρχισμό της κυβέρνησης, ενώ οι συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις κινητοποιήσεις που κλιμακώνονται, με σωματεία και φορείς να μπαίνουν δυναμικά στη μάχη ενάντια στο εκτρωματικό νομοσχέδιο.

Την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση έκανε ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Παρεμβάσεις έκαναν οι Δημήτρης Σταθόπουλος, συνταξιούχος εφέτης, και ο Γιώργος Παλιούρας, υποστράτηγος της ΕΛΑΣ ε.α., μέλος της Επιτροπής για τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, της ΚΕ του ΚΚΕ.


Παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Συγκεντρώσεις, πικετοφορίες και μαζικές αγωνιστικές παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολλές ακόμα πόλεις όλης της χώρας, με το πρόγραμμα αυτής της δραστηριότητας να συνεχίζεται σήμερα και τις επόμενες μέρες.




Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ