Παρασκευή 3 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Ορθάνοιχτες οι «πύλες» για το κεφάλαιο, κλειστές οι πόρτες για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ

Νέες διαβεβαιώσεις στους τουριστικούς ομίλους, στους μεγαλοξενοδόχους και τους αερομεταφορείς περιλάμβανε η διήμερη επίσκεψη του υπουργού Τουρισμού, Χ. Θεοχάρη, στην Κρήτη, απ' όπου ξανά διαβεβαίωσε πως το κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι η εξασφάλιση των κερδών τους, σε βάρος των δικαιωμάτων των ξενοδοχοϋπαλλήλων αλλά και ρισκάροντας την υγεία νησιωτών, εργαζομένων και επισκεπτών.

Από τον Αγ. Νικόλαο και μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο της πόλης και φορείς, ο Χ. Θεοχάρης επέμεινε ξανά χτες στην «ανάγκη» ανοίγματος της τουριστικής σεζόν, λέγοντας ακόμη ότι «η επιτυχία που είχε η Ελλάδα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, είναι το εφόδιό μας, για να πείσουμε τον κόσμο και να έρθει να περάσει όμορφες και ασφαλείς στιγμές στη χώρα μας», προσπάθησε να υποβαθμίσει τις ανησυχίες των επαγγελματιών και σημείωσε ότι «η προσπάθειά μας είναι να στηρίξουμε το εθνικό τουριστικό προϊόν και να φέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα», για το μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο.

Για δε τους εργαζόμενους στον κλάδο, επί της ουσίας τους ζήτησε να συμβιβαστούν με τις απολύσεις, τη φτώχεια, το κόψιμο μισθών και δικαιωμάτων, ζητώντας... υπομονή γιατί τώρα τάχα ανοίγει η σεζόν και λέγοντας πως υπάρχει η δυνατότητα να επεκταθούν κάποια από τα προγράμματα που ισχύουν, με βάση τα οποία οι μεγαλοξενοδόχοι απολύουν, αλλάζουν συμβάσεις και όρους κατά το δοκούν.

Την ίδια ώρα, επιβεβαίωνε πως η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να κάνει... ακόμη πιο «λάστιχο» τα περιβόητα υγειονομικά πρωτόκολλα με βάση τις ανάγκες του τουριστικού κεφαλαίου, απευθύνοντας (σε συνέντευξή του στο βρετανικό «Skynews») κάλεσμα σε Βρετανούς και Σουηδούς τουρίστες να επισκεφτούν την Ελλάδα.

Αλλωστε, καλούμενος να σχολιάσει δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου της Ρόδου, ότι στο νησί έφτασε πτήση τσάρτερ από τη Σουηδία, χώρα για την οποία υπάρχει ακόμη απαγόρευση απευθείας πτήσεων, ο υπουργός Τουρισμού δήλωσε (στο «Mega Chanel») ότι ήταν «πτήση μάρκετινγκ», στο πλαίσιο διαφήμισης και προώθησης του «ελληνικού τουριστικού προϊόντος», προσθέτοντας ότι «δεν απαγορεύεται σε κανέναν τουρίστα να έρθει από τη Σουηδία ή το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ελλάδα, αυτό που απαγορεύεται προσωρινά, είναι οι απευθείας πτήσεις»...

Καμία ανοχή στην πείνα και την εξαθλίωση

Σε σχόλιό του για την επίσκεψη του υπουργού Τουρισμού στο νησί, το Γραφείο Τύπου της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ σημειώνει:

«Η διήμερη επίσκεψη του υπουργού Τουρισμού στο νησί μας δικαιολογεί την αγανάκτηση των εποχιακών εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων που βρίσκονται σε διαρκείς κινητοποιήσεις μέσα από τα σωματεία τους. Ο υπουργός προκλητικά, αντί για απαντήσεις στα δίκαια αιτήματα κάλυψης των πιεστικών αναγκών επιβίωσης αυτών και των οικογενειών τους, μοιράζει ευχές για "λίγη ακόμα υπομονή, ώσπου να πάρει μπρος ο τουρισμός" ή αλλιώς "ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι".

Καμία ανοχή στην πείνα και την εξαθλίωση.

Το ΚΚΕ, το λαϊκό - εργατικό κίνημα θα δυναμώσουν την πάλη τους να μη μείνει κανένας εργαζόμενος και αυτοαπασχολούμενος του κλάδου απροστάτευτος απέναντι στη φτώχεια και την ανεργία, την ώρα που το ξενοδοχειακό κεφάλαιο παίρνει την κρατική στήριξη με τη σέσουλα. Για να εξασφαλιστούν η δημόσια υγεία και οι απαραίτητες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους τόπους εργασίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανοιγμα με τα «πρωτόκολλα» του κεφαλαίου από τις 14 Μάη(2021-03-10 00:00:00.0)
Ανοιξε και επίσημα με τα «πρωτόκολλα» του κεφαλαίου(2020-07-02 00:00:00.0)
Με διαβατήριο τα «θέλω» μεγαλοξενοδόχων και ομίλων το «άνοιγμα» του Τουρισμού(2020-07-01 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία σε εκδήλωση για τον Τουρισμό(2016-05-04 00:00:00.0)
Αξιοι εκπρόσωποι του κεφαλαίου(2010-03-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ