Τρίτη 17 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ
Σκληρή απάντηση και «αντίποινα»

«Σκληρή και αποφασιστική» στάση απέναντι στην Αλβανία ζητά η ηγεσία της ΝΔ, συνεχίζοντας την τακτική που είχε ξεκινήσει πριν τις εκλογές στη γειτονική χώρα για άσκηση πιέσεων και πλειοδοσία «υπερπατριωτισμού».

Η υπεύθυνη τομεάρχης της ΝΔ Ντ. Μπακογιάννη, στο πλαίσιο της παραπάνω «γραμμής», ζήτησε από την κυβέρνηση να ενημερώσει τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς και να επανεξεταστεί «η αλβανική πολιτική». Περισσότερο σαφής ο Γ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος, κινούμενος στη λογική των «αντιποίνων», ζητά να περιοριστεί ο αριθμός των Αλβανών που ζουν στην Ελλάδα, να εξασφαλιστεί η αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων απέναντι στους λαθρομετανάστες και να πάψει η κυβέρνηση να ανέχεται την ενίσχυση του αλβανικού εθνικισμού στα Βαλκάνια.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του κόμματος Θ. Ρουσόπουλος επιτέθηκε στον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών για την τοποθέτησή του περί «κραυγών πατριωτισμού» και «πλειοδοσίας εθνικισμού» και αναρωτήθηκε από πότε η προάσπιση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας θεωρείται «εθνικά επιζήμια», ενώ τον κατηγόρησε ότι «ταυτίζεται με την επιχειρηματολογία της αλβανικής κυβέρνησης». Ο Κ. Καραμανλής θα συναντηθεί σήμερα το πρωί με τους έξι βουλευτές του κόμματός του που είχαν μεταβεί με δική τους πρωτοβουλία στην Αλβανία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ