Τρίτη 17 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Τρομοκρατική επιχείρηση - διάρρηξη γραφείων του ΚΚΕ

Η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ καταγγέλλει την τρομοκρατική επιχείρηση και τους υποκινητές της και διοργανώνει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας,  σήμερα ώρα 7 μ.μ., μπροστά στη Νομαρχία στα Γιάννενα

Με συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, σήμερα Τρίτη, ώρα 7.00 μ.μ., μπροστά στη Νομαρχία Ιωαννίνων, απαντούν οι κομμουνιστές στην τρομοκρατική επίθεση που έγινε στα γραφεία της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ, το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα (15/16.10), καλώντας και όλους τους εργαζόμενους της πόλης, τους προοδευτικούς πολίτες να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο.

Συγκεκριμένα, τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, άγνωστοι παραβιάζοντας το ασανσέρ - του οποίου έσπασαν το τζάμι - βγήκαν στον όροφο που ήταν τα γραφεία της ΝΕ του ΚΚΕ στα Γιάννενα και εν συνεχεία, άγνωστο πώς, ξεκλείδωσαν την πόρτα των γραφείων και μπήκαν μέσα. Προχώρησαν σε βανδαλισμούς, καταστρέφοντας βιβλιοθήκες και πετώντας κάτω βιβλία που υπήρχαν, άλλα έντυπα και χαρτιά, που βρήκαν στα γραφεία. Ενώ, όπως αποκαλύφθηκε χτες, έκλεψαν και λίγα χρήματα που υπήρχαν σε φακέλους, από συνδρομές του «Ριζοσπάστη» και τη διάθεση άλλων κομματικών εντύπων.

Οπως διαπίστωσαν οι σύντροφοι, που ανακάλυψαν τη διάρρηξη - παραβίαση των γραφείων, χτες το πρωί, οι άγνωστοι επιχείρησαν να ανοίξουν και τα κομπιούτερ που υπήρχαν στα γραφεία, χωρίς να το καταφέρουν, τελικά. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, φαίνεται πως οι ίδιοι άγνωστοι επιχείρησαν και παλιότερα τη διάρρηξη, αλλά δεν κατάφεραν να σπάσουν το παράθυρο του ασανσέρ, για να επανέλθουν προχτές το βράδυ για να ολοκληρώσουν. Η διάρρηξη έγινε μετά τις 10 το βράδυ της Κυριακής, οπότε έφυγαν οι σύντροφοι που ήταν στα γραφεία ως εκείνη την ώρα.

Ο γραμματέας της ΝΕ Χρήστος Λύκος υπέβαλε μήνυση κατ' αγνώστων, ενώ σήμερα, στις 11 το πρωί, η ΝΕ Ιωαννίνων δίνει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, σχετικά με τη διάρρηξη των γραφείων της και στις 7.00 μ.μ. διοργανώνει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.

Με χτεσινή ανακοίνωσή της, η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ «καταγγέλλει στη δημοκρατική και προοδευτική κοινή γνώμη της πόλης και του νομού τη διάρρηξη των γραφείων της και τους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα (15.10.2000)». Και η ανακοίνωση συνεχίζει:

«Πρόκειται για επιχείρηση καλά σχεδιασμένη, καλά προετοιμασμένη που εκτελέστηκε από έμπειρους ανθρώπους και όχι τον οποιοδήποτε. Ηξεραν καλά τι ήθελαν, ήταν κατάλληλα προετοιμασμένοι με εργαλεία και εξοπλισμό.

Πρόκειται για μια καθαρά πολιτική ενέργεια που στηρίζεται και καθοδηγείται από σκοτεινούς φασιστικούς και παρακρατικούς κύκλους, που βασικό στόχο έχει την κατατρομοκράτηση του λαού, του προοδευτικού κόσμου της περιοχής, σε μια ευαίσθητη περιοχή και σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο που βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικοί κυβερνητικοί σχεδιασμοί ενάντια στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, και που πληθαίνουν τα σημάδια ότι η βαθιά απογοήτευση σε σημαντικά τμήματα των εργαζομένων μετατρέπεται σε αγωνιστική στάση και συμμετοχή στους αγώνες, όπως έδειξαν οι τελευταίες κινητοποιήσεις».

Παράλληλα, καταγγέλλεται ότι «αυτές τις μέρες προκλήσεις σε βάρος του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σημειώνονται στην Πρέβεζα και σε άλλες πόλεις της περιοχής, ενώ βρωμίζουν με φασιστικά και αντικομμουνιστικά συνθήματα το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και την πόλη». Και η ανακοίνωση της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ καταλήγει:

«Η επίθεση στους κομμουνιστές πάντα συνόδευε την αντιλαϊκή πολιτική. Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους προοδευτικούς ανθρώπους να καταδικάσουν τους βανδαλισμούς αυτούς. Να δυναμώσουν τους αγώνες τους για την απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η περιφρούρηση και η υπεράσπιση του ΚΚΕ και του προοδευτικού λαϊκού κινήματος είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων. Να διατρανώσουμε την καταδίκη μας στις ενέργειες αυτές. Να απαιτήσουμε: Κάτω τα χέρια από το ΚΚΕ. Η τρομοκρατία δε θα περάσει.

Ολοι την Τρίτη, 17.10 (σήμερα) και ώρα 7.00 μ.μ. μπροστά στη Νομαρχία στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ