Τρίτη 17 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Συνεχίστε τον αγώνα

Α γαπητοί σύντροφοι,

Νιώθω ΑΝΘΡΩΠΟΣ που το ΚΚΕ κράτησε ψηλά τα ιδανικά του Κομμουνισμού, ορθοπατώντας μπροστά στην καταστροφή και τον εξανδραποδισμό που έφερε η κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού. Νομίζω ότι εδώ λειτούργησε αυτό που λέμε Ελληνικό Πνεύμα.

Η Επανάσταση πρέπει να είναι ΔΙΑΡΚΗΣ. Να διαπαιδαγωγεί στον κόσμο του ΕΜΕΙΣ. Δυστυχώς, το καλό τρέχει με ταχύτητα ήχου, το κακό με ταχύτητα φωτός. Η μεγαλύτερη ύβρις του ανθρώπου απέναντι στη φύση είναι ότι σκέφτεται, ενεργεί και πράττει ως αθάνατος. Η συμπεριφορά του αυτή τον τυφλώνει, τον απομονώνει, του δίνει το αίσθημα του «βολεμένου», προβάλλει το υπαρξιακό του ΕΓΩ. Ετσι, γίνεται εύκολη λεία για την εκμετάλλευσή του.

Οι σειρήνες του Καπιταλισμού έχουν τραγούδια για κάθε ανθρώπινη συνείδηση. Αντίδοτο; Πιστεύω ότι ένα από τα βασικά ντοκουμέντα του συνεδρίου, με παγκόσμια εμβέλεια και αποδοχή, είναι η επισήμανση, η κραυγή αγωνίας για την καταστροφή του πλανήτη από την αλόγιστη και αδηφάγο απληστία του Καπιταλισμού για πλούτο, που καταστρέφει κάθε στοιχείο επιβίωσης του πλανήτη (σπατάλη πλουτοπαραγωγικών πόρων, μόλυνση περιβάλλοντος, καταστροφή χλωρίδας - πανίδας, τοπικοί πόλεμοι για τη δοκιμή καινούριων όπλων κ.ά.). Νομίζω ότι η επισήμανση για την «ώρα μηδέν» θα αφυπνίσει την ανθρώπινη συνείδηση και θα λειτουργήσει το αίσθημα αυτοσυντήρησης του ανθρώπου, ώστε να τον οδηγήσει στη συλλογικότητα του αγώνα για τη σωτηρία της ζωής του πλανήτη και συγχρόνως στη διεκδίκηση όλων των δικαιωμάτων του (εκτός κι αν η Γη είναι ένας αναλώσιμος πλανήτης).

Παγκοσμιοποίηση σημαίνει αταξία, εξανδραποδισμός, καταστροφή του πλανήτη. Οποιος δεν το βλέπει, είναι συνένοχος.

Συνεχίστε αυτόν τον ωραίο και άνισο αγώνα, σίγουροι ότι είστε οι εκλεκτοί της συμπαντικής συνείδησης.

ΜΑΚΗΣ ΠΙΤΣΑΛΙΔΗΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org