Τρίτη 17 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Καταδικάστηκε η πολιτική της υποταγής στους ιμπεριαλιστές

Με μια ιδιαίτερα μαζική και μαχητική συγκέντρωση, χτες το βράδυ, ο λαός της Θράκης, οι μαζικοί φορείς του νομού, εργατικά σωματεία, εργάτες, αγρότες, συνταξιούχοι, νεολαίοι, φοιτητές διατράνωσαν την απόφασή τους να αγωνιστούν ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και της κυβέρνησης για την περιοχή, που σηματοδοτεί η σχεδιασμένη επίσκεψη εκεί του Αμερικανού πρεσβευτή, Νίκολας Μπερνς.

Ετσι, παρά το γεγονός ότι η επίσκεψη τελικά αναβλήθηκε για αργότερα - λόγω ενασχόλησης του «ανθύπατου» Μπερνς με άλλα φλέγοντα θέματα, λ.χ., Μέση Ανατολή - η εκδήλωση διαμαρτυρίας όχι μόνο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, αλλά έστειλε δυνατό μήνυμα και στην ελληνική κυβέρνηση και στους επικυρίαρχους των ΗΠΑ ότι ο λαός της περιοχής έχει πάρει την απόφασή του να αντισταθεί σθεναρά στην εφαρμογή των αντιλαϊκών ιμπεριαλιστικών σχεδίων και όποτε και αν αποφασίσουν να επισκεφθούν την Κομοτηνή ο Ν. Μπερνς και οι παρατρεχάμενοί του, θα βρουν μπροστά τους ενωμένο το λαό.

Κι αυτό γιατί ο λαός της ακριτικής Θράκης έχει γνωρίσει για καλά την πολιτική της καταλήστευσης και υπανάπτυξης, που αντιπροσωπεύουν τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα που εκπροσωπεί ο Ν. Μπερνς και οι υποτακτικές σ' αυτά κυβερνήσεις και καταδικάζει έμπρακτα αυτή την πολιτική και όσους τη στηρίζουν, δηλαδή ΕΕ, βιομηχάνους, πολυεθνικές, τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου».

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Πεπερίδης Πέτρος, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Κομοτηνής, ο Χαρτοματζίδης Τάσος, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Θρηλορίου και χαιρέτισαν εκπρόσωποι άλλων μαζικών φορέων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βάρβαρη επίθεση κατά διαδηλωτών για τον Μπερνς(19/7/2001)
Ησαν όλοι εκεί!(11/5/2000)
Πράξαμε το πατριωτικό μας καθήκον(22/2/2000)
Ορθωσαν αντιιμπεριαλιστικό ανάστημα(18/2/2000)
Ξεσηκωμός στον Εβρο(17/4/1999)
Μπορούμε να ζήσουμε ειρηνικά(10/3/1998)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org