Τρίτη 17 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Ξεχνά τους λαοπλάνους

Σχετικά με τις σκέψεις του Μήτσου Κωστόπουλου και το χρόνο που διάλεξε να εξυγιάνει το ΚΚΕ ενόψει του συνεδρίου του. Φυσικά, αυτόν το χρόνο ή παρόμοιο, τον διαλέγουν και άλλοι φορώντας κόκκινες γραβάτες και κασκόλ, ως και φωτογραφίες του Αρη κρεμούν στα γραφεία τους. Για να πείσουν τον κόσμο πως είναι αριστεροί. Συνηθισμένο σίριαλ.

Πριν μερικά χρόνια. 24.3.96 στο «Ριζοσπάστη», έγραφε ο Κωστόπουλος, πως λαθεύει το ΚΚΕ εμμένοντας πως 5 κόμματα 2 πολιτικές = όλοι μαζί ή 5 και το ΚΚΕ μόνο του.

Εμεινα έκπληκτος, πώς είναι δυνατόν μέλος του ΠΓ τότε να εκφράσει χωρίς ανάλυση τέτοια θέση.

Και αμέσως, 28.3.96, έγραψα,έχω αντίγραφο, στον ίδιον σε συντροφικό στιλ, παρουσιάζοντας ένα δυο παραδείγματα.

Να νιώσει πως λαθεύει και δεν του ταιριάζει. Και πάλι τώρα 21.9 εκφράζει: να διαδηλώνουμε όλοι μαζί των πρωτομαγιά, δεξιοί, αριστεροί και κεντρώοι. Λες και το ΚΚΕ κάνει ξεχωρισμό στους εργαζόμενους. Ξεχνά τους λαοπλάνους και τα συνθήματά τους για να πάρουν την εξουσία, όπως: έξω οι βάσεις του θανάτου, ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο. Το τι δουλιά κάνουν; Γνωστό πια, να σκοτώνουν το λαό της Γιουγκοσλαβίας, μωρά παιδιά και γέρους στον ύπνο. Εκφράζει και κάτι απρέπειες, όπως: δεν ξέρετε την αλφαβήτα και όψιμοι επαναστάτες. Και πως ο ίδιος είναι μέλος του ΚΚΕ και δεν μπορεί κανείς να τον αλλάξει.

Ας εξετάσει ο Κωστόπουλος τωρινά γεγονότα και θα δει πολλά ενδιαφέροντα για το Κόμμα του.

Η ΝΔ λέει στο ΠΑΣΟΚ να κάνει πιο γρήγορα ιδιωτικοποιήσεις. Το ΔΗΚΚΙ - Τσοβόλα θέλει το παλιό ΠΑΣΟΚ, όπου και στις πρόσφατες εκλογές έβγαλε γιγαντιαίες φωτογραφίες τους.

Στο Συνασπισμό το ΠΑΣΟΚ προτείνει για δήμαρχο Αθήνας τη Δαμανάκη. Αν και λίγα τα παραδείγματα, είναι αρκετά για πολλά συμπεράσματα. Και ας φρεσκάρει τις σκέψεις του, θυμίζοντας πως το ΚΚΕ πέρασε φουρτούνες και έχει πείρα.


Ηλίας ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
Πεύκη


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org