Τρίτη 17 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
Από μέρα σε μέρα
Γλυκό του κουταλιού

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ δέχτηκε χτες ο πρωθυπουργός, στο Μέγαρο Μαξίμου, τους αριστούχους μαθητές στις πανελλαδικές εξετάσεις, αυτούς που κέρδισαν ταξίδια στην Ευρώπη λόγω της επιτυχίας τους! Να 'ναι, όμως, προετοιμασμένος να δεχτεί τώρα και τους ...άλλους, τους πολλούς, που όχι μόνο αριστούχοι δεν είναι, αλλά με την εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης πετάγονται έξω από το λύκειο.

Βλέπετε, η κατάσταση που επικρατεί στα λύκεια μόνο σε εκρήξεις θα οδηγήσει και σε κινητοποιήσεις. Κι αυτοί, βέβαια, δε θα έρθουν για φιλική επίσκεψη ούτε για να τους κεράσει ...γλυκό του κουταλιού η Δάφνη Σημίτη. Αλλωστε, είναι γνωστό πώς αντιμετωπίζει τους μαθητές που διαμαρτύρονται ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση. Με εισαγγελικές αποφάσεις.

ΑΛΛΟ που δεν ήθελε ο Αντώνης Σαμαράς, που, με τη χτεσινή του μήνυση, κατάφερε να γίνει ...πρώτο θέμα στα απογευματινά δελτία ειδήσεων των καναλιών. Πάνω που τον είχαν ξεχάσει οι πάντες. Του ήρθε κουτί!

Δηλαδή, τώρα τον πείραξαν τα περί «εξαγοράς», που του καταλόγισε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, με τη συνέντευξή του στο «Βήμα»; Την περίοδο του 1993, που η έκφραση «προδότης» ήταν η ...πιο επιεικής που του προσήπταν δεκάδες στελέχη της ΝΔ, γραπτώς, προφορικώς και όπως αλλιώς θέλετε, πώς και δεν τον έκαναν να καταφύγει στα δικαστήρια;

ΣΕ ΝΕΑ ΕΠΙΔΕΙΞΗ κοροϊδίας (πώς αλλιώς να το πει κανείς;) επιδόθηκαν χτες οι Ηνωμένες Πολιτείες, με τη Διάσκεψη στην Αίγυπτο για το Μεσανατολικό. Οχι μόνο δε λύθηκε το πρόβλημα της κρίσης στις ισραηλινο-παλαιστινιακές σχέσεις (όσες υπάρχουν), αλλά ...μάλλον πήρε θάρρος το Ισραήλ!

Οσο για τα κροκοδείλια δάκρυα των Αμερικανών για την έλλειψη ισορροπίας και για τα θύματα των συγκρούσεων, μόνο ...ειρωνικά χαμόγελα μπορούν να προκαλέσουν πλέον παγκοσμίως.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org