Τρίτη 17 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΤΑΚΗΣ
Να μη σιγοντάρουμε τη Νέα Τάξη Πραγμάτων

«Δεν πρέπει να παρουσιάζουμε την κατάσταση σαν να είναι εμπόλεμη και να σιγοντάρουμε αν θέλετε στη "νέα τάξη πραγμάτων", τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Πατάκης, μιλώντας χτες στο ραδιόφωνο του «902».

«Δεν πρέπει», συνέχισε, «να χρησιμοποιούμε τέτοια περιστατικά και να οξύνουμε την κατάσταση με μια γειτονική χώρα. Δεν μπορούμε να φέρουμε σε τέτοια αντίθεση τους λαούς γιατί δεν υπάρχει κανένα όφελος. Χρειάζεται να γίνει κατανοητό ότι εδώ πρέπει να αντιπαλέψουν οι λαοί των Βαλκανίων αυτή τη "νέα τάξη πραγμάτων", πρέπει να αντιπαλέψουν όσους χρησιμοποιούν τις μειονότητες για να μπορούν να κάνουν επεμβάσεις και να διατηρούν ένα τέτοιο κλίμα. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, ενώ υπάρχουν σοβαρές ευθύνες από την κυβέρνηση, αλλά και από τη ΝΔ».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε πως «υπήρξε ένα κλίμα αστυνόμευσης, στενής παρακολούθησης, κι αν θέλετε και κάποιων εμποδίων που δημιουργήθηκαν. Από κει και πέρα την επόμενη μέρα η τηλεόραση της Αλβανίας μιλούσε για 15 βουλευτές της Ελληνικής Βουλής όπου ήρθαν και τρομοκρατούσαν και γύριζαν στα εκλογικά κέντρα και εκφόβιζαν τους ψηφοφόρους. Δηλαδή μας παρουσίασαν ότι είμαστε και τρομοκράτες. Αυτά όλα έδειχναν πολύ καθαρά το πού οδηγούνται τα πράγματα».

«Διαπιστώσαμε», καταλήγει στην εκτίμησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ, «ότι τα δύο κόμματα, το κόμμα της κυβέρνησης δηλαδή το σοσιαλιστικό κόμμα και το κόμμα του Μπερίσα δηλαδή το δημοκρατικό κόμμα, είχαν βάλει ως στόχο τους, σώνει και καλά, ο δήμος της Χειμάρρας να βγάλει Αλβανό δήμαρχο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ