Τρίτη 17 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα πραγματικά γεγονότα

Δήλωση του βουλευτή του ΚΚΕ Π. Κοσιώνη

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης, αναφορικά με το προχθεσινό θέμα της εκπομπής του Μ. Τριανταφυλλόπουλου, και τα όσα ειπώθηκαν εκεί, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Σχετικά με το τροχαίο ατύχημα, για το οποίο κατηγορήθηκα στην εκπομπή του Μ. Τριανταφυλλόπουλου (15/10/2000) για εγκατάλειψη τραυματία και στην οποία επίσης, μέσα από διαστρέβλωση γεγονότων και απόκρυψη άλλων, επιχειρήθηκε η αντιστροφή της πραγματικότητας, έχω να δηλώσω τα εξής προς αποκατάσταση της αλήθειας, που τόσο παραχαράχτηκε στη συγκεκριμένη εκπομπή:

1. Το ατύχημα έγινε την 19η Ιούλη 2000 στις 12.45 στη λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος του Αμαρουσίου. Από δεξιά μου, από θέση στάθμευσης, απότομα βγήκε ένα ΙΧ αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να στρίψω αριστερά, αλλάζοντας λωρίδα. Εκλεισα έτσι το δρόμο σε διερχόμενο από πίσω δίκυκλο, με αποτέλεσμα τη σύγκρουσή του στην αριστερή μπροστινή πόρτα.

2. Διεκόπη η κυκλοφορία και μαζί με άλλους μεταφέραμε τον τραυματία στο πεζοδρόμιο. Διαπίστωσα ότι εκτός ενός τραυματισμού στο δεξιό χέρι, δεν είχε τίποτε το πιο σοβαρό.

3. Εκείνη τη στιγμή περνούσε αστυνομικό περιπολικό του τμήματος Αμαρουσίου. Οι δύο αστυνομικοί πήραν τα στοιχεία τα δικά μου (ταυτότητα - ασφαλιστικά κλπ) και άλλων μαρτύρων. Τηλεφώνησαν στην Τροχαία Κηφισιάς και στο ΕΚΑΒ.

4. Λίγα λεπτά μετά πέρασε ένα ιδιωτικό ασθενοφόρο, στο οποίο μεταφέραμε τον τραυματία. Το ασθενοφόρο, για κάποια λεπτά της ώρας, περίμενε το ΕΚΑΒ που ήρθε και συνόδευσε το ιδιωτικό στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όπου ο τραυματίας εισήχθη (ΚΑΤ).

5. Οι δύο αστυνομικοί παρέμειναν στον τόπο του ατυχήματος επί 30' - 40' και έφυγαν γιατί αργούσε η Τροχαία.

6. Εξακολούθησα να περιμένω μέχρι τις 14.30 και μετά έφυγα, αφού δεν ερχόταν η Τροχαία.

7. Στις 15.00 έκανα δήλωση ασφάλειας του αυτοκινήτου αναλαμβάνοντας την ευθύνη της σύγκρουσης.

8. Στο νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου νοσηλευόταν ο τραυματίας, τον επισκέφθηκαν δύο φορές σύντροφοι, για να τον δουν και για να του πουν, ότι θα του δοθεί οποιαδήποτε βοήθεια χρειάζεται. Αυτή την ευγενική χειρονομία ο παθών την εμφάνισε ως ειρωνική συμπεριφορά μπράβων!

9. Τέλος, επειδή στην εν λόγω εκπομπή επιχειρήθηκε η κατασυκοφάντησή μου, επιφυλάσσομαι για τη χρήση κάθε νόμιμου μέσου».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ