Τρίτη 2 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
Να φύγει η κυβέρνηση για την προδοσία

Να αντισταθεί σ' αυτή τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, να συμμετέχει στη δημιουργία ενός αντιιμπεριαλιστικού - αντιμονοπωλιακού μετώπου, καλεί τον ελληνικό λαό, τους εργαζόμενους, τους καλλιτέχνες, την κοινωνία ολόκληρη το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, με ανακοίνωση αλληλεγγύης στον κουρδικό λαό και τον ηγέτη του Α. Οτσαλάν.

Το ΔΣ του Επιμελητηρίου με μεγάλη θλίψη για τα δεινά του κουρδικού λαού ομόφωνα καταγγέλλει τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι σε ένα λαό είκοσι και πλέον εκατομμυρίων ανθρώπων να αγωνίζεται για το δικαίωμα της αυτοδιάθεσής του. Η κυβέρνηση υποταγμένη στη Νέα Τάξη Πραγμάτων των αμερικανονατοϊκών δυνάμεων, κορυφώνοντας την πολιτική της υποτέλειας που ακολουθεί και που πρόσφατα ζήσαμε με το Κυπριακό, δίνοντας εξετάσεις καλής διαγωγής προς την Ευρωπαϊκή Ενωση, ευθυγραμμίστηκε ανοιχτά, τοποθετήθηκε ενάντια στην αυτοδιάθεση του κουρδικού λαού και δε δίστασε να υιοθετήσει συμπεριφορές που καταρρακώνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια απέναντι σε Κούρδους που ζήτησαν πολιτικό άσυλο. Η τακτική της κυβέρνησης επιβεβαιώνει ακόμα τη γνώση και συνενοχή της ελληνικής κυβέρνησης στη σύλληψη του Κούρδου ηγέτη Α. Οτσαλάν.

Εξάλλου, με δήλωσή τους δύο ποιητές οι Γιάννης Υφαντής και Ντίνος Χριαστιανόπουλος υπογραμμίζουν ότι "η συμπεριφορά της κυβέρνησης απέναντι στην Κούρδισσα αγωνίστρια, αποδεικνύει τις συνειδητά και μεθοδικά παρακρατικές ενέργειες της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει", τονίζεται και προστίθεται: "Οχι γιατί εκείνη που θα έρθει θα είναι καλύτερη, αλλά γιατί η όποια κυβέρνηση που θα έρθει, δε θα έχει τη σφραγίδα της προδοσίας, την οποία δυστυχώς έχει η παρούσα κυβέρνηση... Η προσπάθεια των μέσων ενημέρωσης και του κυρίου Θεοδωράκη να ταυτίσουν τον ελληνικό λαό και την Ελλάδα με μια κυβέρνηση (που αφού εξετέλεσε το διατεταγμένο της έργο, επιθυμεί να συμπαρασύρει στην ένοχη κατάρρευση της κι ολόκληρο το σύμπαν), αποτελεί ανοσιούργημα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ