Τρίτη 2 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Ομολογείται" η εμπλοκή της CIA...

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Πηγές της CIA και υψηλόβαθμοι σύμβουλοι της αμερικανικής Προεδρίας, όπως μετέδιδαν χθες αμερικανικά πρακτορεία ειδήσεων και μέσα ενημέρωσης, ισχυρίζονται ότι η νέα "στρατηγική" για την "αντιμετώπιση της τρομοκρατίας" διεθνώς επικεντρώνεται στην "πρόληψη". Και ως παράδειγμα της "πρόληψης" επισημαίνουν, εμμέσως πλην σαφώς, την υπόθεση Οτσαλάν!

Ενα ειδικό θέμα του δημοσιογράφου Τζον Ντάιαμοντ για το "Ασοσιέιτεντ Πρες" ανέφερε ότι "απελπισμένη" από τους "περιορισμούς για τη χρήση βίας διεθνώς" (!) εναντίον των τρομοκρατών, η αμερικανική Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών "υιοθετεί" έναν πιο "χαμηλού προφίλ" (ναι!) ρόλο: τη συνεργασία με μυστικές υπηρεσίες άλλων χωρών για να εμποδίζονται και να συλλαμβάνονται οι "τρομοκράτες" πριν "κάνουν πράξη" τις προθέσεις τους... Και "δεν υπάρχουν πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες, ούτε αποτυπώματα".

Η CIA "κρατά το ρόλο της μυστικό", αναφέρει το ίδιο κείμενο, και "οι ξένες χώρες που καταδιώκουν τους υπόπτους κρύβουν προσεκτικά το ρόλο των ΗΠΑ"! Και επιπλέον, η CIA δεν έχει την υποχρέωση να "πληροφορεί το Κογκρέσο" ή οποιαδήποτε άλλη πολιτική αρχή στις ΗΠΑ για τα πεπραγμένα των πρακτόρων της!

Οσο για την υπόθεση Οτσαλάν, προσθέτει στην ανταπόκρισή του ο Ντάιαμοντ, "υπήρξε μια από τις σπάνιες περιπτώσεις που η τακτική της CIA έτυχε προσοχής"! Οπερ έδει δείξαι...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ