Τρίτη 2 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ
Ατεκμηρίωτη σεναριολογία...

"Να μη συνεχιστεί η ατεκμηρίωτη σεναριολογία και η επιζήμια αποπροσανατολιστική εκτροπή σε κλίμα πόλωσης και διχαστικής αντιπαράθεσης", ζητά ο ΣΥΝ, με ανακοίνωση που εξέδωσε χτες - μετά από σιωπή 48 ωρών από τη συνέντευξη της γραμματέα του Κούρδου ηγέτη και των τοποθετήσεων της κυβέρνησης και όλων των άλλων πολιτικών κομμάτων - με την οποία, εμμέσως πλην σαφώς, τείνει χείρα βοηθείας για μια ακόμη φορά στην παραπαίουσα κυβέρνηση Σημίτη, παραπέμποντας για τις όποιες ευθύνες απλά... στη Δικαιοσύνη και την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής!

Συγκεκριμένα, σε χτεσινό δελτίο Τύπου, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ αναφέρει:

"Στην πολιτική τραγωδία της υπόθεσης Οτσαλάν που έχει συγκλονίσει τον ελληνικό λαό, είναι προφανείς οι τεράστιες πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης και παραμένουν μεγάλα και αναπάντητα ερωτηματικά.

Ο ελληνικός λαός ζητάει την αλήθεια και τον αυστηρό επιμερισμό ευθυνών. Αποτελεί εθνική ανάγκη να εξεταστούν τα πάντα στο φως της ημέρας από τη Δικαιοσύνη και την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Οσοι από τη θέση τους στην κυβέρνηση, στις κρατικές υπηρεσίες, το κουρδικό κίνημα, έχουν συγκεκριμένα στοιχεία για τον ιδιαίτερο ρόλο προσώπων και μηχανισμών, οφείλουν να τα καταθέσουν αμέσως και υπεύθυνα και στη Δικαιοσύνη και στη Βουλή.

Να μη συνεχιστεί η ατεκμηρίωτη σεναριολογία και η επιζήμια αποπροσανατολιστική εκτροπή σε κλίμα πόλωσης και διχαστικής αντιπαράθεσης".

Προφανώς, αφού δε διευκρινίζει διαφορετικά, ο ΣΥΝ θεωρεί σεναριολογία όσα αποκαλύπτονται για τις κυβερνητικές ευθύνες στην παράδοση του Οτσαλάν... Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στο ΣΥΝ και των θέσεων που εκφράζουν πρωτοκλασάτα στελέχη του είναι και οι δηλώσεις του Λεωνίδα Κύρκου, ο οποίος στηρίζει πλέον ανοιχτά την κυβέρνηση Σημίτη, χαρακτηρίζοντας λαθεμένο το αίτημα για παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές, ενώ βεβαίως, ούτε είδε ούτε άκουσε τίποτα για την παράδοση του Οτσαλάν στην Τουρκία μέσα από τα χέρια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ